На втората годишнинаот руското нахлуване в Украйнагенералният секретар на НАТО

...
На втората годишнинаот руското нахлуване в Украйнагенералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Украйна ще влезе в НАТО

На втората годишнинаот съветското навлизане в Украйнагенералният секретар на НАТО Йенс Столтенбергизрази убеденост, че бъдещето на Украйна ев западния защитителен съюз, съобщи Дарик с позоваване на ДПА.

" Украйнаще се причисли към НАТО. Въпросътне е дали, а по кое време. " - сподели Столтенберг в публикувано през днешния ден видеообръщение.

Руските силизапочнаха пълномащабно нахлуванев прилежащата страна в ранните часове на 24 февруари 2022 година.

" Докато ви приготвяме за този ден, НАТО ще продължи да поддържа Украйна. За вашата и за нашата сигурност. " - сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО дефинира обстановката на фронта като " извънредно сериозна " и сподели, че " няма никакви признаци " съветският президент Владимир Путин да се готви за мир.

В същото време Столтенбергпохвали украинските сили.

" Вие си върнахте половината от територията, завзета от Русия. Изтласкахте Русия от огромни региони при Черно море. И нанесохте тежки загуби на съветските сили. " - сподели той.

Столтенберг означи, че страните членки на НАТО сапредоставили до момента на Киевпомощи в размер на милиарди долари. " На път сме да окажем още поддръжка ", даде обещание той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР