На втората годишнина от руската инвазия украинските власти отчаяно се

...
На втората годишнина от руската инвазия украинските власти отчаяно се
Коментари Харесай

Проблеми с мобилизацията: Украинската армия опитва да набере допълнителни 500 000 войници

На втората годишнина от съветската инвазия украинските управляващи обезверено се нуждаят от нови бойци, само че наборните центрове са празни.

Неуспешната контраатака от предишното лято, съчетана със забавената западна помощ, принуди армията на Киев да премине в защита. А в този момент в ход е наложителен набор.

Смята се, че десетки хиляди украински мъже, които дават отговор на изискванията, бягат от мобилизацията вкъщи или в чужбина.

Генералният щаб на армията желае да бъдат мобилизирани в допълнение 500 000 души.
Изправени сме пред задачата да освободим цяла Украйна, в това число Донбас и Крим, с цел да се върнем към границите от 1991 година Задачата е амбициозна, само че без спомагателна готовност, без нови братя по оръжие, няма да я осъществим.
Юрий – пълководец на артилерийски план

Парламентът разисква законодателство, което би разрешило на военните да активизират повече мъже, тъй че към този момент записаните да могат да си починат от борбите. Или даже да бъдат освободени от служба.
Мобилизацията е нещо доста неприятно. Хората губят околните си и това е извънредно. Не съм склонен с насилствената готовност.
Шева – 17-годишен украинец

От друга страна, мотивацията е по-висока измежду младежите във военните интернати – на 15 и повече години.

„ Трябва да се борим дружно, с цел да получим независимост и да унищожим враговете си, като Русия. Мечтата ми е да стана водач. Мисля, че ще хвърча на F-16. Много е вероятно», споделя Олеся – кадет във военно учебно заведение.

Съгласно проектозакона всяко лице, което не отговори на повиквателната, евентуално може да бъде глобено със заледяване на банковите сметки и възбрана за пътешестване отвън страната.

По оценки на американски чиновници, доста е евентуално към 70 000 украински бойци да са починали в последните две години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР