На всички ни се случва и определено не е сред

...
На всички ни се случва и определено не е сред
Коментари Харесай

Пет неочаквани причини за подуването на корема ни

На всички ни се случва и несъмнено не е измежду най-приятните чувства. Понякога си знаем от какво е породено, само че постоянно се изненадваме и нямаме никаква концепция за какво още веднъж се оказахме с издут стомах в края на вечерта. Днес ще споделим с вас няколко от вероятните аргументи, с цел да ги имате поради при определянето на дневното ви меню.

Сладката любеница

Сочна, освежаваща, утоляваща жаждата и подуваща корема:) Динята, сходно на някои други плодове - като ябълката, крушата, мангото - съдържат високо съответствие на фруктоза по отношение на глюкоза. Това може да провокира отделянето на газове при всеки трети човек или измежду тези, които имат компликации с усвояването на фруктозата.

Краен период в работата

Когато изпитваме типичните признаци на „ бий се или бягай “състоянието, които включват ускореното сърцетуптене, тялото ни изпраща по-голямо количество кръв надалеч от храносмилателния тракт и надлежно забавя усвояването на храната. Учестеното дишане, което също съпровожда прекарването на стрес води до гълтането на повече въздух от нормално. В такива случаи е добре да измененията умишлено метода си на дишане, като издишате малко по-дълго, в сравнение с вдишате.

Небрежното пропускане на спорта през днешния ден

Със сигурност последното нещо, което ви се прави в деня, когато сте си хапнали повечко от нормално, е да си облечете спортния екип и да се втурнете във фитнес залата. Тренировката обаче заздравява мускулите на храносмилателния тракт и прогонва появилите се газове, тъй че по-добре е да не я пропущаме.

Отпуската

При 50% от хората се следи поява на констипация по време на почивка и пътешестване. Когато бактериите в червата отделят въздух и се задържат по-дълго време, коремът се подува. Един тип профилактика и облекчение може да си подсигурите, като се пробвате да спазвате познатия ви всекидневен хранителен режим и време за лягане вечер.

Стомашни бактерии

При 25% от хората, прекарали гастроентерит или стомашна зараза, не престават да имат газове и откакто заболяването е излекувана. Много евентуално е равнището на бактерии в тънките вътрешности да се е покачило доста вследствие на болесттите (SIBO). Гастроентеритът може да наруши способността на тънките ни вътрешности да изхвърлят регулярно бактериите на открито и това да докара до SIBO и надлежно - издут стомах и газове в него. Може да бъде диагностицирано по дъха и нормално се третира с антибиотик.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР