На всички места, определени от Центъра за градска мобилност, хората

...
На всички места, определени от Центъра за градска мобилност, хората
Коментари Харесай

С маска и билет в градския транспорт: Кога започват крутите проверки?

На всички места, избрани от Центъра за градска подвижност, хората могат да си закупят билети и карти за градския превоз. Това съобщи в изявление за заместник-кметът по направление „ Транспорт и градска подвижност ” към Столична община, Кристиан Кръстев. Той приказва по тематиката от позиция на това какъв брой елементарно е да се сдобием в действителност с билет в изискванията на и откакто водачите и ватманите не продават билети, а контрольорите напълно скоро ще стартират единствено да глобяват, не и да продават.
" По същия метод транспортни документи може да си закупите и метрото. Осигурихме достъп и продажби на билети в пощенските станции, както и на някои от тото пунктовете. Имаме повече места за продажба, в сравнение с преди пандемията ", разясни Кръстев. От думите му стана ясно, че от началото на идната седмица ще стартира поетапно да се вкарва надзор за носене на маски в градския превоз, както и за съществуване на транспортни документи у пасажерите
разяснява, че никой не може да каже дали човек, подложен под карантина, е употребявал или не транспортния си документ в интервала на слагането му под изолираност. По този метод Кръстев отговори на въпроса дали ще се приспада някаква сума от постоянно презаредена месечна абонаментна карта да вземем за пример за транспортните услуги, в случай че притежателят ѝ не е могъл да я употребява, тъй като е бил под карантина поради COVID-19.
Кръстев акцентира, че в случай че хората не са виновни за носенето на маска, няма по какъв начин да се постави инспектор във всяко едно транспортно средство. " Ако хората не престават да нехаят във връзка с личното си здраве и здравето само че близките, то и на всяка улица, и на всеки квартал да сложим инспектор или служител на реда, отново няма да е задоволително. Всичко е въпрос на съзнание ", уверен е заместник-кметът по превоза в София.


Експертът изясни, че новата система за таксуване в градския превоз ще стартира поетапно да бъде въвеждана към началото на 2021 година. Става въпрос за електронната система, чийто първи модул от дълго време виждаме в транспортните средства от градския превоз на София.

Още по тематиката четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР