На всички е ясно, че корупция в Автомобилна администрация (известна

...
На всички е ясно, че корупция в Автомобилна администрация (известна
Коментари Харесай

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

На всички е ясно, че корупция в " Автомобилна администрация " (известна като ДАИ) има. Това съобщи през вчерашния ден пред БТВ министърът на превоза Росен Желязков, който не даде огромни очаквания за решение на казуса. " Тази корупция - дали е на равнище подкупничество, или на равнище по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, в случай че няма тясно корелиране сред контрола по пътя и издаването на позволения и лицензи от страна на самата администрация ", обясни Желязков.

По думите му рисковете, които водят до корупция и такса " успокоение ", са справедливи и субективни. По отношение на вторите непрестанно се подхващат дейности против лица, за които са открити сходни дейности, само че " това е било, това е и това ще продължава ", заключи министърът.

Желязков даде обещание да вземе ограничения единствено във връзка с " обективните " аргументи за корупцията в " Автомобилна администрация ", които сега дават опция за " тясно " взаимоотношение сред бизнеса и администрацията. До два месеца Желязков щял да разгласи какви ще са " структурните и функционалните промени " в организацията, в това число понижаване на административните режими - разрешителни и лицензионни, а също и други промени, свързани с инспекциите за дееспособност и пунктовете за периодически прегледи.

Министърът разяснява и казуса с българските превозвачи, блокирани на границата с Турция поради неплатени санкции. По този мотив той е провел среща с турския дипломат. " Правилата в Турция са такива, че в случай че не се платят такси и санкции, транспортното средство не може да премине границата ", сподели Желязков. По думите му турският дипломат е уверил, че няма предумишленост към български превозвачи. Той посочи, че разпоредбите в Турция не са нови, а става въпрос за интеграция на тол системата дружно с граничната и митническа система. По думите му усложнения има единствено на един граничен пункт с Турция - " Капитан Андреево ". На останалите пунктове няма сигнали за сходни случаи.

Транспортният министър е получил сигнали за прекаленост на санкциите и за неяснота на основанията, на които са налагани. " Имам уверението от турска страна, че тези случаи ще бъдат прегледани и ще се даде по-голяма осведоменост за разпоредбите. Те могат да бъдат оспорвани и по съображение, и по мярка, само че след тяхното възнаграждение ", съобщи Желязков. " България също следва да вкара тол система, която ще бъде интегрирана с граничните и митнически бюра. Предполагаме, че началният интервал също ще ни изправи пред сходни компликации ", добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР