На всеки се случва да изпита главоболие, обусловено от определени

...
На всеки се случва да изпита главоболие, обусловено от определени
Коментари Харесай

При главоболие трябва спешно да се консултирате с лекар

На всеки се случва да изпита главоболие, обусловено от избрани условия, било то болест, високо кръвно напрежение и други Изключително неприятно е и най-безобидния метод да се отървем от него е като използваме обезболяващи лекарства. Има обаче и по-обасни положения.

Невролозите споделиха кои са най-опасните аргументи появяването на постоянно главоболие.

1.       Болката не може да се толерира

Лекарите по целия свят са единомислещи, че не си коства да търпите мощна болежка. Вредно е както за здравето, по този начин и за душeвността. И в никакъв случай не знаете кой в действителност е източника на неприятните чувства. Ами в случай че обстановката изисква незабавна здравна интервенция?

Разбира се, можете да вземете хапче за облекчение на болката и да забравите за казуса. Но в случай че не сте сигурни какъв е източникът на болката, тогава е по-добре да не го вършиме.
Боли ви глава? Ето какво да извършите!
Всеки се е сблъсквал с неприятната болежка в главата и то доста пъти в живота си. Много постоянно хората незабавно прибягват по хапчета, така ка...
Прочети повече
Неврологът Надежда Бояринова изясни, че при всяка остра и мощна болежка е по-добре да се опитате да си запишете час при доктор, с цел да се изключат съществени патологии.

2.       Защо ви боли главата?

Според лекаря, навременното посещаване при терапевт или различен медицински експерт ще помогне да се изключат такива съществени диагнози като мозъчен израстък, инсулт и други

Обикновено е невероятно човек самичък да дефинира аргументите за главоболието си, мнозина даже не се пробват да създадат това, а просто заглушават болката с разнообразни болкоуспокояващи, което е фундаментално неправилно, тъй като можете да загубите скъпо време за навременното слагане на вярната диагноза на болестта.

Ако човек в действителност има главоболие, породено от инсулт, тогава забавянето може да заплаши освен здравето, само че и да костава живота на пациента.
Изненадващи аргументи, заради които може да ни боли главата
Милиони хора по света страдат от главоболие. За него може да има разнообразни аргументи – ежедневни действия, стрес или пък хронични за...
Прочети повече
3.       Кога да отидете на доктор

Надежда Бояринова изброи няколко случая, когато визитата при невролог (или най-малко при терапевт) не би трябвало да бъде отлагано:

·         в случай че главоболието се появява няколко пъти месечно,

·         естеството на болката е пулсиращо или интензивно,

·         паралелно с болката усещате гадене,
4 вида главоболие и по какъв начин да се избавим от него
Почти всеки от нас е изпитвал главоболие. Може да бъде друго: от леко зашеметяване до чувство, че главата ви е напът да избухне. Разбир...
Прочети повече
·         стартира повръщане

·         по време на главоболие зрението пада,

·         има нарушавания на речта и координацията на придвижванията.

Навременната консултация със експерт ще помогне за по-бързото слагане на диагнозата и по-успешното излизане от тази обстановка.

Опасно е слагането на случайна диагноза, и то от неспециалист. Това може да ви коства живота. Навременно поставената диагноза ще разреши и премахване на казуса по верния метод.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР