На всеки от нас му се е случвало да вари

...
На всеки от нас му се е случвало да вари
Коментари Харесай

Ще се шокирате като разберете дали трябва или НЕ трябва да махате пяната при варене на месото

На всеки от нас му се е случвало да вари месо и в някакъв миг да забележи по какъв начин пяната стартира да се отделя на повърхността. Обикновено това се случва, когато варим пилешко или свинско месо. При говеждото количеството пяна е доста по-малко.

Без значение какъв тип месо обичате да си похапвате, доста е значимо да знаете какво в действителност съставлява тази пяна, чиито цвят в множеството случаи е сивкав, кафеникав или червеникав.
 Ако приготвите свинските пържолки по този метод, те ще се топят в устата ви Ако приготвите свинските пържолки по този метод, те ще се топят в устата ви
Всеки обожател на месото и месни деликатеси обича да хапва свински пържоли, изключително в случай че са подготви по вкусен метод. Като при всяко...

Днес ще се посветим на това да ви разкажем малко повече за последствията от нея, в случай че въпреки всичко решите да не си вършиме труда да я отделяте от повърхността на съда.
Защо наложително да отстраняваме пяната, до момента в който варим месо?
Варенето на месо е колкото лесна задача, толкоз и ангажираща. В даден миг ще ви се наложи да приближите съда, подложен върху котлона, с решетъчна лъжица в ръка.

Тази пяна, която разясняваме, не е целесъобразно да остава в тенджерата. Много е евентуално да способства за по-горчивия усет на храната. Освен това всеки един умел готвач ще ви поучава да я отстраните, защото тя придава по-мътен тип на бульона.

Едно ядене, като се изключи че би трябвало да е вкусно, би трябвало и да наподобява добре. Колкото по-бистър е бульонът, толкоз по-вкусна ще е храната.
 С този ТРИК незабавно ще разберете дали месото е прясно или е било замразено С този ТРИК незабавно ще разберете дали месото е прясно или е било замразено
Всяка една стопанка ще удостовери, че ястията, които подготвя с прясно месо, доста се отличават от тези, които са с размразено таков...

Да не забравяме да споменем и друго значимо нещо, което също ще наклони везните в посока унищожаване на пяната, образувала се по време на варене на месото.

Ако решите въпреки всичко да я оставите, пригответе се за скорошно повреждане на ястието. Няма значение дали ще го съхранявате в ледник или не, трайността му не ще продължи повече от 2-3 дни.

Сами преценете дали да премахнете мътната пяна или да я оставите. Нашият съвет е да си отделите няколко минути, в които да отпенете бульона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР