На всеки му се случва да забравя пластмасовата бутилка с

...
На всеки му се случва да забравя пластмасовата бутилка с
Коментари Харесай

НИКОГА не пийте вода от пластмасовата бутилка, стояла с дни в колата. Опасно е!

На всеки му се случва да не помни пластмасовата бутилка с вода в автомобила си. Със сигурност не един път сте утолявали жаждата с престоялата с дни течност, тъй като не сте имали прясна вода към себе си. Следващия път, преди да го извършите, си помислете доста деликатно.

Според изследвания, извършени преди няколко години, излиза наяве, че пластмасата, служеща за изработката на еднократните бутилки, излъчва бисфенол А. Това е съединяване, което може съществено да утежни здравословното положение на човек, защото оказва въздействие върху хормоните и техния баланс.
 Kакво се случва, в случай че пиете прекалено много вода? Kакво се случва, в случай че пиете прекалено много вода?
Повече от половината ни тяло се състои от вода! Потим се, дишаме, уринираме и губим скъпа влага, която ни е нужна, с цел да превоз...

Какво се случва, когато пластмасовата бутилка с вода е стояла в жегите?

Когато бутилката се нагрее, то бисфенол А стартира да се отделя. Ако колата ви е паркирана на слънце, градусите в нея доста се усилват и това способства отделянето на голямо количество бисфенол А.

При изработката на бутилките се употребява съединението полиетилен терефталат. То е канцерогенно и е било намерено в доста типове пластмасови бутилки за вода. Въпреки това обаче не е сложена възбрана за потреблението му, защото е доста леко и елементарно се борави с него.
 Как водата пречи на храносмилането Как водата пречи на храносмилането
Диетологът Светлана Фус разяснява известния мит за заплахите от пиенето на вода по време на хранене пред РИА Новости. Тя означи,...

Няма изгледи скоро да бъде сложена възбрана и по тази причина ви съветваме доста да внимавате каква вода пиете и какви храни похапвате. Избягвайте всевъзможни артикули, които са директно обвързани с пластмасата.

Ако водата в автомобила ви е стояла повече от няколко минути на слънце, просто забравете за нея и я изхвърлете. По-добре да стоите жадни за няколко минути, вместо това да вредите на здравето си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР