На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще се попречи

...
На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще се попречи
Коментари Харесай

Сунак: Ако дойдете във Великобритания незаконно, няма да можете да останете

На всеки, който идва нелегално във Англия, ще се попречи да остане, съобщи английският министър председател Риши Сунак в оповестено през днешния ден изявление, преди предстоящото показване идната седмица на ново законодателство за преодоляване на имигрантския поток, съобщи Ройтерс.

Подложен на напън от парламентаристите от личната си партия да откри решение на въпроса с мигрантите, идващи през Ламанша от Европа, Сунак трансформира прекъсването на притока на хора с дребните лодки през протока в един от петте си съществени целта.

" Не правете тази неточност, в случай че дойдете тук нелегално, няма да можете да останете ", сподели Сунак пред в. " Мейл он сънди ".

Нов закон за справяне с казуса се чака да бъде показан във вторник, отбелязва вестникът, припомняйки, че предходната година рисковото корабоплаване през Ламанша са подхванали над 45 000 души.

През 2022 година някогашният министър председател Борис Джонсън реализира договорка за изпращане на десетки хиляди мигранти, доста от които извървели пътя от Афганистан, Сирия и други страни, в които се води война, в Руанда - на повече 6400 км от Англия.

Тази политика стана предмет на правосъдна борба, откакто първият самолетен полет за депортиране на мигранти беше блокиран с издадена в последната минута заповед на Европейския съд по правата на индивида. През декември предходната година Висшият съд в Лондон постанови, че тя е законна, само че съперниците й се пробват да апелират тази присъда.

На въпрос на телевизия " Скай нюз " дали на идващите нелегално в Обединеното кралство ще бъде неразрешено да желаят леговище, държавният секретар по въпросите на Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис отговори: " Така считам. Ако хората идват в тази страна незаконно, то те ще бъдат връщани или изпращани на друго място като Руанда ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР