На вниманието на потребителите търговската мрежа предлага общо три вида

...
На вниманието на потребителите търговската мрежа предлага общо три вида
Коментари Харесай

Плодовите сокове вдигат кръвното

На вниманието на потребителите комерсиалната мрежа предлага общо три типа плодови сокове. Първите са така наречен фрешове, които са 100% чисти пастьоризирани или както още ги назовават, пресни сокове.

Те се създават на плодова основа и нектари от плодове. Концентрирани или не, те са безусловно натурални, защото се получават напряко от плода. В тях няма консерванти и оцветители.

Плодовите нектари са вторият тип плодови сокове на пазара. В тях сокът е по-малко, а усетът – доста по-кисел. Най-често се вършат от сливи, кайсии, круши или касис. В тях има от 25 до 50 % месеста маса от плода, пасирана и разредена с подсладена вода.

Третият тип са плодовите питиета, в които се съдържат едвам 10-20% дестилат от плода. Те са най-популярни заради ниската си цена. Останалото в състава им са вода, захар, изкуствени аромати и консерванти.

Ново проучване, извършено от учените от Технологичния университет в Суинбърн, Австралия, откри действителен риск при потреблението на плодови сокове, а точно - високото кръвно.

 Сок

То е обезпечено при хора, приемащи регулярно плодови сокове. Интересното е, че даже единствено една чаша дневно може да докара до рецесия и да докара до разнообразни проблеми, като сърдечен удар или ангина.

Доктор Матю Пейс, началник на проучването изяснява, че въпреки в плодовите сокове да се съдържат жизненоважни витамини, те постоянно съдържат и високи количества захар, в композиция с минимално количество фибри.

Именно сходна дневна доза сок може да ускори приема на захар. По този метод се изострят хипертонията и сърдечно-съдовите болести. Освен това се приема, че точно плодовите сокове имат максимален принос за затлъстяването и случаите на диабет във Англия.

В едвам 250 мл сок се съдържат 115 калории. Това се равнява на 7 супени лъжици захар. За съпоставяне в кенче " Кока-кола " се съдържат 139 калории.

Мнението на експертите е, че точно плодовите сокове са виновниците и за извънредно неприятното положение на зъбите при децата. Едно на всеки осем деца в развитите страни, в това число и у нас, има кариес още на 3-годишна възраст.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР