На вниманието на Българската прокуратура, НАП, КПКОНПИ, Икономическа полиция Безспорен

...
На вниманието на Българската прокуратура, НАП, КПКОНПИ, Икономическа полиция Безспорен
Коментари Харесай

Държавен ли е Италианският лицей в Горна баня /НУКК/?

На вниманието на Българската прокуратура, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Икономическа полиция

Безспорен факт е, че ние, българите, сме находчив и надарен народ. Български открития са киселото мляко, компютърът, електронният часовник, принтерът, телефонният секретар, кирилицата и... Италианският колеж в Горна баня /НУКК/ - учебно заведение с, меко казано, необикновен профил и прекомерно неразбираем статут. Спорен е и въпросът дали този, сякаш държавен колеж, изобщо е в патримониума на българската страна, или е някакво необичайно бизнес-сдружение в „ частна изгода "...

Автор на откритието „ Италиански колеж " не е неговата създателка Людмила Живкова, а дългогодишната му директорка, „ краткотрайно изпълняваща длъжността ", към 40 години, Величка Велянова в съавторство с още 6 члена на Училищното настоятелство /УН/. Настоятелството е „ непринудено съдружие, учредено при изискванията и по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел ", само че забележете - „ в частна изгода ", което всъщност е в несъгласие на Закона за предучилищното и учебно обучение.

Училищно настоятелство на НУКК

Председател:
Спас Панчев
Членове:
Цанка Бончева
Росен Томов
Величка Велянова
Стилиян Тютюнджиев
Георги Иванов
Алекси Кесяков
.............................
.............................

Тук би трябвало да отбележим, че Величка Велянова, като шеф, до момента не е имала право да бъде член и на УН. Останалите членове на Настоятелството през последните близо 20 години не са родители на възпитаници в Лицея, не са и „ видни общественици, дейци на културата и изкуствата ", най-малкото пък са „ донори " - никой от тях не е дарил и стотинка на НУКК. Защо тогава още кесят, към този момент две десетилетия, в УН? Отговорът на този въпрос можете да откриете в дългия лист от „ информации " на Агенция по вписванията, съгласно който пожизнените „ настоятели " и членовете на техните фамилии купуват и продават апетитни парцели за милиони. Тоест, учебното настоятелство е по-скоро Агенция за недвижими парцели „ НУКК ". Имат си даже и нотариус - небезизвестният Стилиян Тютюнджиев...

Ще илюстрираме написаното нагоре с три от десетките информации на Агенция по вписванията:

- Справка № 3, № от вх. Рег. 5104 от 10.02.2014 година - покупко-продажба на 11 058 кв.м. в Горна Баня:



– Имотна партида 305257 – покупко-продажба на жилищна постройка в гр. София, ул. „ Никола Петков “, Горна баня:



- Справка № 15, № от вх. Рег. 319964 от 23.11.2004 година - покупко-продажба на 12 890 кв.м., урегулиран аграрен парцел, общ. Столична, гр. София:



Впрочем, в случай че се извадят справките за физически лица от Агенция по вписванията за Величка Велянова Пейкова, Венцеслав Петков Пейков, Зорница Венцеславова Пейкова и Пламен Венцеславов Пейков /сем. Велянови/, ще се получи доста по размер четиво, забавно за Национална агенция за приходите, Икономическа полиция и за други проверяващи органи.

Прави усещане и повтарящото се наличие във всички информации на една странна фондация - „ Д-р Мария Монтесори ", ЕИК 121250182 и още по-странната симбиоза сред нея и УН... Собственици на фондацията са Величка Велянова и други членове от учебното настоятелство на НУКК - в безспорен спор на ползи. „ Фондацията " пък е притежател на Частна детска градина „ Д-р Мария Монтесори ", Булстат 131166875; на Частно главно учебно заведение с ранно чуждоезиково образование „ Д-р Мария Монтесори ", Булстат 130093883; на „ Чифлик 2006 " ЕООД, ЕИК 175043269; на „ Камбана - НУК " ЕООД, ЕИК 121144357... А всичките тези, всъщност частни структури, употребяват против алегоричен наем големи площи от сградния фонд на сякаш държавния Италиански колеж /НУКК/. Те не заплащат в допълнение за употребените общи елементи - трапезария, тоалетни, дворни площи, спортни площадки и така нататък Само поради частното учебно заведение и частна детска градина кухнята на държавния колеж работи от ранни зори, защото единствено техните възпитаници получават безвъзмездна закуска.

Училищното настоятелство на НУКК реализира комерсиална активност, главно транспортна, в размер на към два милиона лв. годишно и в съответния случай то се явява „ Данъчно задължено лице ". Въпреки това, и в нарушаване на ЗДДС, до ден сегашен настоятелството не е записано по Данък добавена стойност. Това е съществено престъпление, което при възможна данъчна инспекция би довело до възобновяване на Данък добавена стойност в размер на най-малко 2 000 000 лв. от УН на НУКК.

Отпреди един месец Италианският колеж в Горна баня /НУКК/ си има нов шеф, Иван Капурдов, назначен от служебния министър на културата Найден Тодоров.., или по-скоро от Величка Велянова и Училищното настоятелство... /Велянова резервира служебната си кола и водач, на които в никакъв случай не е имала право, и се нанесе в прилежащ на директорския кабинет, с цел да „ дърпа конците на Капурдов " /.

А на Прокуратурата, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ и Икономическа полиция им предлагаме да си напомнят паметния филм на Сидни Полак „ Фирмата "...

Източник: БЛИЦ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР