На влизане в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел президентът Румен

...
На влизане в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел президентът Румен
Коментари Харесай

Радев вижда стъпки към преодоляване на технологичния разрив в НАТО

На влизане в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел президентът Румен Радев акцентира, че е значимо единството на съдружниците, в това число и в развиването на отбранителните им промишлености и водещите технологии.

„ На срещата на върха на НАТО през 2019 година сложих въпроса за растящото разделяне, което ни дели на страни производители, които развиват своите стопански системи и обществени системи посредством произвеждане на високотехнологични отбранителни артикули и експортират тези артикули, и на страни клиенти, които купувайки тези артикули влагат в икономическите системи на развитите страни и по този метод изостават още повече в своето социално-икономическо развиване. Посочих и пътища за превъзмогване на този раздор - технологически, посредством усилване на индустриалното съдействие и продан на технологии при всяка една по-крупна военна договорка “, сподели президентът.

„ Със удовлетворение мога да споделя, че в „ НАТО 2030 “ към този момент виждаме начални планове, които водят в тази посока “, добави Румен Радев, който.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР