На влизане в съдебната зала Куката отново повтори, че момчето

...
На влизане в съдебната зала Куката отново повтори, че момчето
Коментари Харесай

Чеченеца, Куката и Емили остават за постоянно в ареста

На влизане в правосъдната зала Куката още веднъж повтори, че момчето единствено е поискало да бъде снимано и даже се молело

Петко Караилиев (Чеченеца), Тодор Чалъков (Куката) и Емили Йорданова (Тротинетката) остават за непрекъснато в ареста. Това реши в петък районният съд в Пловдив. Тримата са упрекнати в безчинство поради клип, в който момче със специфични просветителни потребности (СОП) е вързано като куче и извършва командите им. Видеото е снимано в един от пловдивските молове и докара до ареста на тримата в сряда, предава mediapool.bg.

Молеше се да го снимаме

На влизане в правосъдната зала Куката още веднъж повтори, че момчето единствено е поискало да бъде снимано и даже се молело. Според него то доста желало да стане известно.

Тезата на прокуратурата е друга. Разследващите настояват, че младежът е бил упорито увещаван от общ прочут на тримата да се включи в " снимачния развой ". Въпросният прочут получил задачата да откри доверчиев човек, който да е склонен да влезе в ролята на куче. След снимането клипът не му бил показан, нито пък му е било казано по кое време и къде ще бъде качен.

Има заплаха да се укрият

В правосъдната зала юристът на Чалъков неведнъж акцентира, че не е имало насила за снимане на клипа. На това наблюдаващият прокурор отговори, че обвиняването е за безчинство, а не за оказване на напън.

Адвокатът настоя, че непрекъснатият арест е прекомерно тежка мярка. Тя се постановява единствено в изключителни случаи.

Прокурорът напомни, че Куката и Чеченеца са осъждани, въпреки и оправдани. Караилиев има присъда за обир от 2017 година, а Чалъков е осъждан седем пъти като малолетен.

В последна сметка съдът реши, че против тримата има задоволително доказателства. Разпитани са 10 очевидци. Освен това имало заплаха да се укрият или извършат друго закононарушение. Решението не е дефинитивно и може да се апелира.

Това е съшито с бели конци

" Това е една принуда по отношение на децата ни, по отношение на нас, по отношение на брачна половинка ми, който е на основна позиция. Децата ни ли са най-големите нарушители в България? Цялата история е доста нагласена ".

Това съобщи пред изданието TrafficNews майката на Чалъков – Таня Чалъкова. По думите ѝ синът ѝ и Чеченеца са си построили облик в интернет, с цел да печелят и станат известни.

" Те търсят популярност. Това е техният метод. Изкарваха си приходи, вървяха си по участия, развиваха се, само че съгласно мен някой им завидя и реши да направи от мухата слон. Всичко е зашито с бели конци ", сподели тя.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР