На възраст до 19 години са осем от тежко пострадалите

...
На възраст до 19 години са осем от тежко пострадалите
Коментари Харесай

След катастрофата край Панчарево: Състоянието на пострадалите остава без промяна

На възраст до 19 години са осем от тежко потърпевшите при ужасната злополука до Панчарево. Почти всички младежи са с заплаха за живота. Загиналият водач, който провокира злополуката е на 33 години. По непотвърдена информация той и е имал 20 акта за разнообразни нарушавания на пътя и два пъти е хващан да кара след приложимост на алкохол.

След тежката злополуката в Панчарево прокуратурата води досъдебно произвеждане. При злополуката почина един човек, а положението на потърпевшите остава без смяна. Тежко ранени с заплаха за живота са три девойки настанени в Окръжна болница " Света Анна ". Две от тях са малолетни. В ИСУЛ и " Пирогов " също има двама души в тежко положение с заплаха за живота.

Според пътни специалисти повода за случая не е обвързвана със положението на пътя, а с неспазване на разпоредбите за придвижване.

При следващата тежка злополука, този път край Панчарево, три автомобила се сблъскват. При случая белият автомобил, движил се в посока от Самоков, евентуално е подхванал изпреварване, при което се удря челно с насрещно идващите два автомобила. Възможно е лидерът да е изгубил ръководство над автомобила, изяснява специалистът по пътна сигурност Диана Русинова. Сивият автомобил пътуващ за Самоков е ударен челно, а черната кола, движеща се откъм гърба, се сблъсква с него, поради неспазване на дистанцията. Русинова изяснява, че лидерът на сивия автомобил също е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.



" Сивият автомобил, който идва в посока от София се е движил със скорост над разрешената - там е 50 км/ч, а той се е движил с 90 км/ч ", сподели още Диана Русинова, Европейски център за транспортни политики.

Русинова изцяло изключва опцията случая да е станал поради неприятна инфраструктура. На същото мнение е и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

" Там има въведена пътна маркировка за възбрана за изпреварване и ограничаване в скоростта 50 км/ч, по-късно 40 км/ч, поради близостта до автобусна спирка. Категорично, не може да кажем, че инфраструктурата е съдействала за този преден удар ", добавя Диана Русинова.

" Състоянието на пътя е било обикновено и осветяване има в този сектор, доколкото съм осведомена няма проблем с някакви инфраструктурни проблеми, само че ще изчакаме заключението на способените органи ", съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София.



И градоначалникът, и специалистите по пътна сигурност споделят, че би трябвало да има ограничения.

" Не е допустимо на всички места да се сложат бетонни загради, само че камерите правят работа и би трябвало да са доста. Трябва да има повече екипи на " Пътна полиция ", София е огромен град ", сподели още Фандъкова.

" Може да се намерения за неща като изкуствени неравности, колчета, които да не разрешават неправилното изпреварване. Въпрос на одит и ревизия по пътна сигурност, които да дефинират какви ограничения ще бъдат най-подходящи ", изясни още Диана Русинова

От болница " Царица Йоанна " споделиха, че положението на 18-годишното момче остава в тежко положение, с заплаха за живота, с голям брой контузии. Състоянието на останалите потърпевши, настанени в " Пирогов " и Окръжна болница остава тежко.





" В доста тежко положение е 29-годишна млада жена, която е с полифрактура, комбинирана със счупвания на низък крак, коляно, гален, таз, мекотъканни пострадвания ", изясни доктор Валентин Димитров, шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ".



" Две от девойките са с действителна заплаха за живота, а едно от тях е в действително тежко положение. Докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна контузия, контузия на гърди, стомах, фрактури на двете бедра. Тя е докарана в кома, извършени са реанимационни мероприятия. Възстановено е дишане и сърдечна активност, оперирана е от коремните хирурзи с огромно количество кръв в стомаха, отхвърлен е далака, сега е в реанимация в извънредно тежко положение ", съобщи доктор Славчо Близнаков - шеф на УМБАЛ " Св. Анна ".

От Столична дирекция на вътрешните работи обясниха, че се води досъдебно произвеждане, което да обясни всички детайлности на случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР