На въпрос на Българското национално радио какви ще са следващите

...
На въпрос на Българското национално радио какви ще са следващите
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Северна Македония отбелязва добър напредък, двустранни въпроси няма да определят процеса по присъединяване


На въпрос на Българското национално радио какви ще са идващите стъпки на Европейския съюз, в случай че до ноември Северна Македония не признае в конституцията си съществуването на етническо българско малцинство и не впише българите в главния си закон като държавотворен народ, както се планува в дипломатическото решение на Евросъюза, Жозеп Борел отговори:  " Северна Македония отбелязва добър прогрес и от европейска страна няма нищо, което би блокирало присъединението й към Съюза. При това присъединение ще бъдат прецизно спазени европейските правила и стандарти. "

" За това несъмнено е належащо положително съдействие и районното съдействие остава значителен детайл, както и стабилиз ирането, с цел да може да бъде прибавен присъединителният развой. Но двустранни въпроси не би трябвало да бъдат обвързващи и няма да дефинират процеса по присъединение. "



Съдържанието е предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Материалът е продуциран от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР