На управителят на НЗОК проф. Петко Салчев представи проект за

...
На управителят на НЗОК проф. Петко Салчев представи проект за
Коментари Харесай

Финансовият министър не се съгласи с предложения на управителя за бюджета на НЗОК

На шефът на НЗОК проф. Петко Салчев показа план за нарастване на средствата за Касата, в които са включени и разноски за имунизационния развой против Covid-19.

„ В плана се плануват следните преразпределения на средствата в разходната част, които са признати от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. В настоящите разноски средства в размер а 13 милиона лв., разпределени по следния метод: за разноски за личен състав - три милиона лева… Мотивите са, че в бюджета на НЗОК са планувани разноски за личен състав в размер на 56 милиона “, сподели Петко Салчев.

Финансовият министър Асен Василев не е склонен с предложенията.

„ В този бюджет липсват 14 милиона лв. за администрирането на ваксини и също така спомагателните 3 милиона лв., които са за спомагателна администрация, съгласно нас не би трябвало да бъдат включени в бюджета по две аргументи – първо, това не е ново условие, което се е появило от небето, а е трябвало да бъде планувано в истинския бюджет на Касата, и второ, тази активност на-вероятно ще отпадне  от Здравноосигурителната каса и ще остане там, където си управлява сега – с бюджета за следващата година “, уточни финансовият министър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР