На церемония в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова

...
На церемония в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти

На гала в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска връчи грамота на доктор Максим Бенвенисти, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

Максим Бенвенисти е член на Борда на "Европейския съвет на еврейските общности ", а от 2004 - 2007 година е ръководител на районна организация на евреите "Шалом " София.

Отличието е за заслуги за съдействието със Столичната община и принос в битката с езика на омразата и съхранението на паметта на Холокоста. На церемонията са участвали и зам.-кметът на София по просвета и обучение Тодор Чобанов и ръководителят на Организация на евреите в България "Шалом " - Александър Оскар. Кметът Фандъкова е благодарила на Бенвенисти за съдействие.

Наградата е освен за индивида Максим Бенвенисти, само че и за цялата общественост и организацията на евреите "Шалом ", която в съдействие със Столичната община развива планове и начинания в областта на образованието и в битката с езика на омразата, е показал Оскар. През тази година Столичната община взаимно с Организацията на евреите в България "Шалом ", както и с дипломатически представителства и други институции, провеждат Литературен училищен конкурс за есе във връзка Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и личностите, съдействали за спасението на българските евреи, осведомят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР