На церемония, организирана от вестник „24 часа“, за втори път

...
На церемония, организирана от вестник „24 часа“, за втори път
Коментари Харесай

Алма матер получи награда на вестник „24 часа“ за най-добър университет в България


На гала, проведена от вестник „ 24 часа “, за повторно бяха връчени награди на най-хубавите университети, избрани на база на тяхното класиране в Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България.

Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ е водач в Рейтинговата система. Най-старият български университет, който през 2018 година отбелязва своята 130-та годишнина, заема първо място в 23 професионални посоки, в които образова студенти.

Ректорът проф. Анастас Герджиков получи премията от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. „ За мен е чест да съм ректор на Университета, който обичайно е първи в максимален брой професионални посоки от общо 52-те “, сподели проф. Герджиков.

„ Голямата заслуга за днешното събитие е на първо време на тези, които изготвят рейтинга, тъй като през годините Георги Стойчев постави доста старания рейтинговата система да стане национално приета. В началото имаше известна опозиция, имаше доста неща за прибавяне. Рейтинговата система става все по-съвършена и източниците, от които събира данни, са все по-обективни “, сподели проф. Герджиков.

Ректорът акцентира огромната заслуга на вестник „ 24 часа “ и поддръжката на всекидневника за Рейтинговата система от самото й начало. „ Но вестник „ 24 часа “ има една доста по-голяма заслуга и това е, че отразява позитивните събития, в това число и във висшето обучение. Само през последните няколко месеца три събития демонстрираха и положителните страни в нашето общество. Имаме потребност да виждаме това “, акцентира проф. Анастас Герджиков.

Ректорът на Софийския университет изрече благодарности на всички министри и народни представители, които поддържат развиването на Рейтинговата система и смяната на финансовия модел от брой студенти към повишение на качеството. „ Най-много желая да благодаря на министър Красимир Вълчев, тъй като и преди да стане министър, и в този момент той постави големи старания, макар сериозната опозиция, да ни убеди, че това е верният път за всички “, сподели в умозаключение ректорът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР