На централната гара в Берлин влаковете пристигат от източната граница,

...
На централната гара в Берлин влаковете пристигат от източната граница,
Коментари Харесай

Това можеше да сме ние, германците!

На централната гара в Берлин влаковете идват от източната граница, превозвайки хиляди бежанци от Украйна. Всеки ден дами, деца и възрастни бягат от войната. Германия им обезпечи безвъзмездни билети за железопътен транспорт, да са продължат пътя си, където имат потребност в Европа. Тези, които не желаят да продължат или не знаят какво да вършат, получават топло посрещане от германците.

Храна, вода, сим карти за телефоните, медикаменти, преводачи, доброволчески организации посрещат бежанците и оказват помощ, с каквото могат.

Стотици фамилии чакат на пероните с ръчно написани табели с какво могат да оказват помощ. Някои оферират настаняване в домовете си: Мога да приема двама, мога да настаня семейство от 4-ма дълготрайно... имам огромна стая с 3 кревати...

Мъж върви по перона с мегафон и пита кой може да откара 13 души. Двама излизат напред. Безпрецедентна поддръжка се следи във всички немски градове, където се чакат украински бежанци, оповестява BBC. Не са малко германците, които също са наследници на бежанци от режима на Хитлер. Сега се усещат длъжни да подадат ръка на собствен ред след ужаса от войната.

„ Путин направи това, което направи Хитлер преди “

Разказва Марго, чиято майка през днешния ден е на 97 години и е избягала от хитлеристкия режим.

Семейството на Анастасия има 2 деца – близначки тийнейджърки. Приели са майка с 2 деца. Малкият наследник не стопира да пита къде е татко му и е мъчно да се изясни, че Украйна не пуска мъжете зад граница, тъй като ще отидат на война. Малкото момче плаче, тъй като е видяло видео, на което се вижда по какъв начин снаряд унищожава дома им.

Германските домакини споделят, че са се пренесли в стаята на дъщерите си, а в този момент двете споделят една спалня. Това е превъзходен урок по човещина, който се радват, че могат да дадат на децата си.

„ Това можеше да сме ние, германците “, споделя Анастасия.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР