На тримесечното събитие на AMD ръководството на компанията обясни само,

...
На тримесечното събитие на AMD ръководството на компанията обясни само,
Коментари Харесай

Доставките на процесорите AMD Ryzen скочиха с 62% през последното тримесечие – малко по-добре отколкото при Intel

На тримесечното събитие на AMD управлението на компанията изясни единствено, че приходите от продажбите на процесорите от фамилията Ryzen 7000 поредно са се удвоили. Но компанията реши да изясни по-подробно аргументите за растежа на приходите от 42% на годишна база в потребителския сегмент единствено на страниците на, който беше оповестен тази заран. По-специално се оказа, че доставките на Ryzen са скочили с над 60%.

В този документ AMD изяснява по-подробно какви фактори са повлияли на динамичността на приходите в потребителския сегмент на бизнеса, който е показан от настолните и мобилни чипове Ryzen, освен през последното тримесечие, само че и през последните девет месеца от началото на годината. Приходите от клиенти на AMD през третото тримесечие са се нараснали поредно с 46% до 1,5 милиарда $, като растежът на годишна база доближи 42%.

Новите доклади разкриват, че такава динамичност на приходите е улеснена от нарастването на броя на доставените Ryzen процесори с 62% през третото тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година, като мобилният сегмент е главният мотор. Средната продажна цена на процесорите Ryzen през този интервал за съпоставяне е намаляла с 10%, което е довело до ограничение на растежа на приходите до 42%.

През първите девет месеца на тази година приходите от клиенти на AMD понижиха с 40% до 3,2 милиарда $, отразявайки слабото търсене на компютри през първата половина на годината. Доставките на процесорите Ryzen за деветте месеца на тази година също са намалели с 27%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а междинната продажна цена е спаднала с 19%. Тези индикатори демонстрират, че през третото тримесечие обстановката с търсенето на пазара на персоналните компютри несъмнено се е подобрила, само че статистиката от първата половина на годината явно скапва резултатите от трите тримесечия на тази година.

Между другото, в случай че го съпоставим с динамичността на приходите на Intel на пазара на потребителски решения, тогава с общият спад от $8,1 до $7,9 милиарда и разбивката по сегменти ни разрешава да забележим нарастването на приходите с 2,3% до $4,5 милиарда в сегмента на ноутбуците. В същото време броят на доставените през интервала съставни елементи в мобилния сегмент се е нараснал с 8%, само че този фактор е обезвреден от понижението на междинната продажна цена с 5%. Intel изяснява това с възходящата известност на по-евтините процесори, изключително в просветителния бранш.

В сегмента на настолните компютри тримесечните доходи на Intel са намалели с почти 14,6% до $2,8 милиарда Броят на доставените съставни елементи за настолните компютри е намалял с 19%, само че междинната продажна цена е нараснала с 6% заради увеличението на каузи на по-скъпите модели в корпоративния и игровия сегмент на пазара. За тази компания сходна картина в сегмента на настолните компютри като цяло е типична, като се има поради наклонността към доминиране в региона на ноутбуците, която се следи към този момент няколко години поред.

Оказва се, че през третото тримесечие Intel е нараснал доставките на мобилни съставни елементи с 8%, понижил е настолните съставни елементи с 19%, а AMD е нараснал приблизително доставките на своите потребителски процесори с 62%. AMD не дава разбивка по мобилни и настолни сегменти, само че в мненията отбелязва, че главната динамичност е налична точно от решенията за ноутбуци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР