На този етап в страната има достатъчно налични ваксини, както

...
На този етап в страната има достатъчно налични ваксини, както
Коментари Харесай

4 млн. дози ваксини в страната залежават | Доставили сме 8,3 млн., а сме приложили 4,1 млн.

" На този стадий в страната има задоволително налични ваксини, както и в целия Европейски съюз. Сега се подчертава върху създаването на приспособени ваксини, които да бъдат с по-висока резултатност на актуалните разновидности на вируса. Появи се информация за поява на такава ваксина през месец март. Според мен това не е реалистично. Преди началото на месец май не се чака да има от нея в Европейски Съюз и нейните членки ", това сподели в " Твоят ден " Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на ИАЛ.

Той осведоми, че от началото на имунизационната акция в България са доставени над осем милиона и 300 000 дози, приложените са четири милиона и 100 000. У нас има налични от четирите позволени за приложимост ваксини.

" В началото на месеца получихме и от ваксинатана на AstraZeneca, от която сега са налични 4 500, тя се предлага за първа и втора доза ", добави той.

" Има сериозен опит в света от съчетание в посока първична имунизация с аденовирусна ваксини и бустернан доза от РНК-ваксина, изискването е да се минали три месеца.

Богдан Кирилов подчертава, че при слагането на бустер доза се следи висока успеваемост и при Омикрон.

За приспособената ваксина той обясни, че сега напъните са ориентирани към едновалентна за да се противодийства на Омикрон, само че другата посока е да се сътвори многовалентна ваксина, която да влияе на доста разновидности.

" България ще получи приспособена ваксина по едно и също време с всички страни членки на Европейски Съюз ", безапелационен бе той.

Богдан Кирилов разяснява и изказванията за смъртни случаи у нас след имунизация, като осведоми, че има 9 такива известия, само че не е потвърдена причинно-следствена връзка.

" Ваксината на този стадий е най-ефективният механизъм за предотвратяване от Коронавирус ", заключи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР