На този етап е възможно единствено т.нар. третично производство. Единият

...
На този етап е възможно единствено т.нар. третично производство. Единият
Коментари Харесай

Проф. Генка Петрова: На този етап е възможно единствено третично производство на ваксини

" На този стадий е допустимо само така наречен третично произвеждане. Единият метод е да идват подготвени ваксини и в България да ги опаковаме и да им слагаме листовки и етикети. Другият е - да идва подготвен разтвор, който да се цялостни и опакова. И двата типа произвеждане изискват доста високи стандарти на хигиена и по положителната индустриална процедура ". Това сподели пред БНР проф. Генка Петрова, началник на Катедра по организация и стопанска система на фармацията в Медицинския университет в София, в коментар на.

По думите на проф. Петрова при съществуване на построени мощности и обезпечени условия за произвеждане - 16 месеца са реален период, в случай че имунизацията има позволение за приложимост, и в случай че ние само я опаковаме. Тя посочи, че и това изисква позволение за произвеждане.
Тя напомни, че Европейска комисия е имала проекти да направи хъбове, които да разпределят готовите спринцовки и само да се опаковат и да се слагат листовки на съответните езици: " Дори тези хъбове изискват позволение за третично произвеждане на стерилни биотехнологични лекарствени артикули ".Интервюто на Даниела Големинова с проф. Генка Петрова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР