На тези избори Продължаваме промяната“ порасна. Ние се превърнахме от

...
На тези избори Продължаваме промяната“ порасна. Ние се превърнахме от
Коментари Харесай

Лорер: Битката за правовата държава ще бъде дълга, може да продължи десетилетие

На тези избори " Продължаваме промяната “ порасна. Ние се превърнахме от една вълна в политическа мощ. С това обаче изчезна и илюзията. Избирателите в страната ни питаха за какво не успяхме да се преборим със статуквото. Битката за това България да е правова страна ще бъде дълга – може би цяло десетилетие. Това заяви Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " в предаването " Още от деня “.

" Основният негатив, който понесохме по време на ръководството ни бе тройната рецесия. Основен извод, който аз си върша е, че говорейки за правовата страна, диалогът трябваше да се концентрира върху инфлацията и приходите на хората. Инфлацията у нас се дължи на войната в Украйна и тя е принесена поради цената на енергоносителите. Миналата година ние инвестирахме 4 млн. лв., с цел да компенсираме семействата за високата цена на тока “, сподели Лорер.

" Кабинетът " Радев “ още от първия ден зае една изненадваща за нас позиция–критиките за интерконектора, пробваха се да възобновят договорите с " Газпром “, отхвърлиха шест танкера с газ на фона на задълбочаващата се рецесия и така нататък Когато президентът поддържа митингите на хората за една правова страна, всички застанаха зад него. Със сигурност Политическа партия в никакъв случай не е била и няма да бъде различен план, с изключение на на ръководителите си “, увери някогашният министър на нововъведенията и растежа в кабинета " Петков “.

" Време е ГЕРБ да поемат своята политическа отговорност и да сформират държавно управление. Макар и мъчно те би трябвало да се опитат да сформират устойчиво държавно управление, както и ние го направихме. Гледането обратно не е продуктивно. Трябва да гледаме напред и да забележим по какъв начин в този парламент може да има правово ръководство “, добави още той.

На въпрос за възможни съдружни диалози с ГЕРБ, той съобщи: " Работата с ГЕРБ и Движение за права и свободи се попречва от това, че те се отъждествяват от хората със затъването и мястото на страната ни, като една от най-бедните и корумпирани страни в Европа. ГЕРБ без Бойко Борисов е едно положително начало за договаряния. Когато ГЕРБ покажат подготвеност за смяна в управлението и да поемат виновността си за всички тези години на затъване, едвам тогава можем да приказваме за някакъв катарзис “, сподели Лорер.

" Ние доказахме, че не хвърляме кърпата елементарно. И този път, в случай че се стигне до втори мандат, ние ще го вземем и ще опитаме да съставим държавно управление за България на база на програмата, която към този момент имаме “, съобщи Даниел Лорер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР