На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков 2 президентът

...
На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков 2 президентът
Коментари Харесай

Президентът удостои с орден посланика на Черна гора

На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев удостои с медал „ Мадарски конник " първа степен посланика на Черна гора в България Миломир Михалиевич. Дипломатът получи държавното отличие за своя принос в развиването на българо-черногорските връзки и двустранното съдействие.

„ България е първата страна, която призна самостоятелна Черна гора след Берлинския конгрес и една от първите, признали я след референдума за самостоятелност през 2006 година ", акцентира в изявлението си Румен Радев.

Румен Радев благодари на дипломат Михалиевич за неговата дейна роля в подготовката на визитата на българския държавен глава в Черна гора по-рано през годината.

„ По време на своята аудиенция в Черна гора се убедих, че нашите два народа са освен доста близки по дух, само че и споделят общ блян за европейска и евроатлантическа интеграция ", добави още президентът, съгласно който Черна гора е добър образец в района, който се стреми да форсира своята европейска интеграция.

Румен Радев акцентира в словото си на тържествената гала и приноса на дипломат Михалиевич, за задълбочаване на двустранните връзки.

„ За времето на неговия мандат аз и моят предходник имахме пет извънредно потребни срещи с президента на Черна гора Филип Вуянович, което е образец за извънредно натоварен политически разговор ", сподели президентът.

От своя страна дипломат Михалиевич благодари на президента Радев за оказаната чест да бъде почетен с държавното отличие и за поддръжката, която страната му получава в процеса на европейска интеграция.

„ Единствено добросъседските връзки и съдействието могат да подсигуряват несъмнено бъдеще за нашите жители ", съобщи Миломир Михалиевич и изрази вяра, че положителното съдействие сред Република България и Черна гора ще продължава да се развива по този начин интензивно и в бъдеще.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР