На тържествена церемония се дипломира 13-тия випуск на Факултета по

...
На тържествена церемония се дипломира 13-тия випуск на Факултета по
Коментари Харесай

Дипломира се Випуск 2023 на Факултета по дентална медицина в МУ - Варна

На тържествена гала се дипломира 13-тия випуск на Факултета по дентална медицина в Медицинския университет – Варна, оповестиха от висшето учебно заведение.

Хипократова клетва поставиха 92-ма абитуриенти, сред които 27 от англоезичната стратегия на образование.

В академичното си слово ректорът на МУ – Варна проф. Светослав Георгиев поздрави дипломантите и им пожела да се стремят към високи стандарти в специалността, да усъвършенстват и надграждат своите умения всекидневно, да бъдат отворени за всички новости в науката и технологиите.

„ Вие сте мостът сред нововъведенията и пациентите, само че и единствените, виновни за тяхното здраве. Помнете, че връзката сред доктор и пациент се гради върху взаимно доверие и почитание “, сподели още в словото си ректорът на МУ-Варна.

Отличник на випуска е доктор Боряна Ангелова, която получи премията „ Първенец на Випуск 2023 “. От името на своите сътрудници Боряна Ангелова благодари на преподавателите за знанията, опита и предадените умения и пожела на своите сътрудници: „ Търсете себе си, надграждайте знанията и уменията си, следвайте сърцето си, бъдете самокритични, бъдете хуманни и спазвайте Хипократовата клетва “.

За дейна студентска активност и за заслуги за одобряване на положителното име и престижа на университета бяха връчени плакети и грамоти на Божидар Касабов, Виктор Савов, Самуил Самуилов и Михаил Бъчваров.

В празничната стратегия музикални поздрави към абитуриентите от Випуск 2023 насочиха студенти от Факултета по дентална медицина и възпитаници от националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР