На тържествена церемония днес в Благоевград бяха връчени наградите Джовани

...
На тържествена церемония днес в Благоевград бяха връчени наградите Джовани
Коментари Харесай

Отличиха полицаи от Благоевград и региона в конкурса в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе

На тържествена гала през днешния ден в Благоевград бяха връчени премиите " Джовани Фалконе " за служители на реда и магистрати, отличени в тазгодишното издание на състезанието " Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път “.

Конкурсът в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е основан през 2009 година от община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия. Целта му е да се подкрепят напъните на магистратите и служителите на реда, да пазят публичните ползи и престижа на специалността си, да спомагат за ограничение на корупцията, въздействието на проведената престъпност, закононарушенията против деца посредством интернет, както и за понижаване на престъпните прояви на локално и национално равнище.

От ръководителят на журито госпожа Катя-Бельова- дълготраен ръководител на Окръжен съд-Благоевград и госпожа Боряна Шалявска - зам. кмет по обучение и бизнес развиване на община Благоевград бяха връчени грамоти на отличените магистрати и чиновници от: Сектор “Контингент и предварителна защита ” и бранш “Детска престъпност ” при ГДНП, началника на отдел “Корупция ” при ГДБОП, бранш 04 “Наркотици ” към отдел “ПКП ” при СДВР-София, бранш “Престъпления, свързани с наркотични субстанции, детска престъпност и дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни ” към отдел “КП ” при ОДМВР-Варна, бранш “Криминална полиция ” при ОДМВР-Хасково, бранш “ПКП ” при ОДМВР-Сливен.

От ОДМВР-Благоевград бяха отличени чиновниците на бранш “Противодействие на Криминалната престъпност ” към отдел “Криминална полиция ” и техните сътрудници от 02 РУ-Благоевград, РУ-Разлог и РУ-Банско.

Служителите от бранш Противодействие на престъпната престъпност към отдел Криминална полиция при ОДМВР-Благоевград всекидневно вземат участие в предотвратяването, разкриването и документирането на тежки умишлени закононарушения, осъществявани на територията на област Благоевград. В резултат на извършени оперативно-издирвателни действия, от полицейските чиновници на РУ-Банско са открити и арестувани 8 лица с наркотични субстанции, като е арестувано и лицето, което ги е популяризирало. В хода на работата по случая е открито и хранилище за предпазване и пакетиране на наркотичните субстанции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР