На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив

...
На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив
Коментари Харесай

118 магистър-фармацевти с дипломи от МУ-Пловдив

На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 118 магистри по фармация. Официални посетители на тържеството бяха представители на академичното и деканското управление.

Това е първото присъствено дипломиране във висшето учебно заведение от две години насам. През 2020 и 2021 година церемониите се организираха онлайн поради противоепидемичните ограничения.

Във Випуск 2022, 14-ия випуск на Фармацевтичния факултет, в продължение на пет години, се образоваха 100 български студенти и 18 задгранични: 13 от Гърция, трима от Турция и по един от Украйна и Молдова. От всички тях девет приключват с отличен триумф от следването и от държавните изпити.

„ Днес е денят, в който виждате реализирането на една своя фантазия – приемането на тапия за магистър по фармация, която Ви дава правото да упражнявате специалността, която сте желали и за която сте мечтали “. С тези думи деканът на Фармацевтичния факултет проф. Пламен Загорчев приветства дипломантите.

„ Благодаря Ви за това, че избрахте да бъдете студенти в МУ-Пловдив; за това, че пет години настойчиво се усъвършенствахте в определената компетентност, и за това, че все по този начин отговорно и безрезервно учихте в пандемичната среда на COVID-19. Носителят на „ Пулицър “ и на Нобелова премия за литература през 2016 година Боб Дилан споделя: „ Успех е опцията да се събудиш заран и да заспиш вечер, като в интервала сред тези две събития правиш това, което в действителност харесваш. “ По формулировка имате всички учредения да бъдете сполучливи хора “, увери завършващите проф. Загорчев.

Ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева се обърна към дипломантите с думите:

„ Преди пет години Вие постъпихте в МУ-Пловдив, в определената от Вас компетентност. Спомням си какви бяхте тогава – любопитни към науката, запалени по това да станете фармацевти и да помагате на хората. И през днешния ден се веселя да ви видя зрели, готови, решителни. Радвам се да ви видя като мои сътрудници. Досега всички Вие инвестирахте доста време, сили и сила, само че успяхте да осъществите фантазията си! “.

Проф. Мурджева акцентира, че бързото развиване на здравната просвета и процедура е причина за безспирно увеличаващия се поток от нови медикаменти, по тази причина фармацевтите би трябвало непрестанно да натрупат познания. В умозаключение тя пожела на завършващите да бъдат знаещи, търсещи и отдадени на специалността си.

Промоторът на 14-ия випуск проф. Марияна Аргирова, дълготраен учител от Катедрата по химични науки, приветства дипломиращите се фармацевти с признанието: „ Обучението беше по-лекият стадий от живота Ви. Предстои по-тежката част – да се реализирате. Натрупаният опит ще Ви помогне да се справите с всички провокации в специалността и персоналния си живот. И помнете, че ние, Вашите преподаватели, постоянно ще Ви оказваме помощ. “.

Към дипломантите се обърна и основният секретар на Районната гилдия на Българския фармацевтичен съюз – маг.-фарм. Даниел Аргилашки. Той пожела триумф в професионалното развиване на всички и разгласи, че премията на Съюза за отличниците на випуска е гратис участие през първата година и без уводен членски импорт.

Най-добри пожелания към завършващите насочи и ръководителят на Студентски съвет в МУ-Пловдив – Ерай Шакир.

Дипломите на отличниците бяха връчени от проф. доктор Мариана Мурджева. Останалите завършващи получиха своите дипломи от декана и промотора.

Първата по триумф от випуска – магистър-фармацевт Марина Лазарова, произнесе словото от името на дипломантите. Вторият по триумф – магистър-фармацевт Стоян Жейнов, водеше полагането на Тържествената клетва.

Промоцията приключи със фотоси с обичани преподаватели и близки, с усмивки и с очаквания за добър старт.

Специалността „ Фармация” в МУ-Пловдив се наложи като една от най-привлекателните. Високото качество на преподаване и усъвършенстваната просветителна и научна инфраструктура на факултета обуславят непрестанно засилващия се интерес към фармацията и подсигуряват положителната бъдеща реализация.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР