На свое заседание във Варна тази седмица Българският футболен съюз

...
На свое заседание във Варна тази седмица Българският футболен съюз
Коментари Харесай

БФС прие за членове Сарая, Спартак и Локомотив

На свое съвещание във Варна тази седмица Българският футболен съюз одобри 117 клубове от цялата страна за свои членове.

От тях единствено 3 са от област Пазарджик.

Tова са ФК Сарая, ФК Спартак (Калугерово) и ФК Локомотив 2011 (Септември).
Новоприетите клубове няма да имат право на глас на идващия конгрес на централата, само че ще бъдат пълноправни участници във футболните шампионати съгласно тълкуването на Министерството на младежта и спорта.

Те ще бъдат краткотрайни членове на БФС до идващия конгрес на футболната централа, когато ще бъдат признати за постоянни и непрекъснати такива.

Припомняме, че на предходния конгрес за непрекъснати от нашата област бяха признати ФК Спартак (Щърково) и ДФК Орлета (Пазарджик).

По този метод всички дейни 52 футболни клуба от област Пазарджик към този момент са членове на БФС.

Предписания за възстановяване на своята материална база още при започване на шампионатите са получили тимовете на ФК Вихър (Ветрен), ФК Тракия (Пазарджик), играещ в Мирянци и ФК Родопи 1921 (Козарско).
Състезаващите се в четвърто равнище на българския футбол, което в нашата област е “А ” ОГ Пазарджик, са обект на внимание, инспекции от регионалния и зоналния съвет и БФС.

Отборите от пето равнище или “Б ” регионални групи Юг и Север в Пазарджик към момента не са наранени от тези условия заради простата причина, че такова пето равнище съществува в едвам 8 от общо 28-те области в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР