На срещите в Брюксел разяснихме ситуацията, в която се намира

...
На срещите в Брюксел разяснихме ситуацията, в която се намира
Коментари Харесай

България ще има регионален координационен център за газовата инфраструктура в Югоизточна Европа

На срещите в Брюксел разяснихме обстановката, в която се намира Европейски Съюз след прекъсването на доставките от „ Газпром “ за Полша и България. Получихме доста мощна поддръжка. Най-важното е, че в България се ситуира районен координационен център, който ще ръководи общата приложимост на газовата и електрическата инфраструктура в Югоизточна Европа, Италия и района като цяло. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев на брифинг пред медии в Брюксел.

" За нашите доставки имаме проект и се извършва – има LNG, който се получава от терминала в Ривитуса (гръцки остров, където има терминал за полутечен газ - бел. ред.), получаваме и спомагателни количества от Гърция. Това, което поискахме, това да не е решение единствено за България. Имаме инфаструктура за транспорт на 20 милиарда Кубически метра за района и в Европа . Затова и вършим този координационен център, който да работи с цялата инфраструктура , където ще постъпват най-хубавите оферти за общи поръчки ", уточни той.

На въпрос дали страната има желание да открие сметка в рубли, вицепремиерът и финансов министър сподели, че държавното управление изрично няма такива планове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР