На срещата на лидерите на ЕС по-късно тази седмица вероятно

...
На срещата на лидерите на ЕС по-късно тази седмица вероятно
Коментари Харесай

Меркел: Тази седмица няма да се постигне европейско споразумение за миграцията

На срещата на водачите на Европейски Съюз по-късно тази седмица евентуално няма да бъде реализирано европейско решение на миграционния проблем, съобщи немската канцлерка Ангела Меркел, представена от Ройтерс. Тя добави, че ще продължи да се стреми към сключването на двустранни съглашения.

До петък няма да се стигне до решение по целия пакет от ограничения за решение на миграционния проблем, т.е. по седемте наставления, акцентира Меркел на взаимна конференция в Берлин с испанския министър председател Педро Санчес. Необходимо е повече време за работа по две от тях, посочи тя.

"Поради тази причина приказвах за взаимна работа със страни, които са подготвени да приложат всички аспекти на миграционната политика. Испанският министър председател приказва за външните аспекти, аз за вътрешните и в този дух ще водим и други диалози през идните дни ", съобщи Меркел.

Единственият метод да се откри отговор на казуса с миграцията е посредством намиране на общ европейски метод, съобщи Санчес. Според него страните от Европейски Съюз би трябвало да споделят това задължение.

Испанският министър председател даде обещание да работи дружно с Германия по намирането на решение на казуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР