На среща с водещи компании в сферата на авиационната промишленост,

...
На среща с водещи компании в сферата на авиационната промишленост,
Коментари Харесай

Румен Радев пред френския бизнес: Икономическият актив на България са образованите млади хора

На среща с водещи компании в областта на авиационната индустрия, земеделието и производството на храни и защитата, президентът Румен Радев насочи покана към френския бизнес да насърчи индустриалното съдействие и софтуерния трансфер със страната ни. В срещата участваха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales, както и френският клон на Coca Cola.

„ Това е действителна опция за реализирането на взаимноизгодни партньорства, която ще бъде подкрепена от всички български институции “, безапелационен беше Румен Радев.

България не е огромна по броя на своето население, а с качеството на младежите и работната си мощ, уточни президентът и напомни, че българските младежи постоянно заемат първите места на интернационалните олимпиади по информатика и математика, а секторът на осведомителните и информационните технологии е измежду най-бързо разрастващите се у нас. Държавният глава уточни също по този начин, че дълги години страната ни е била подценявана поради разнообразни проблеми, само че през днешния ден е член на Европейския съюз, което е фактор за политическа и икономическа непоклатимост и за привличането на повече вложители.

Като конкуретни преимущества на България, Румен Радев открои ниския корпоративен налог, ниските разноски за определяне и произвеждане, реформираща се дуална просветителна система, постоянните макроикономически индикатори и на първо място качеството на работната мощ. „ Географското разположение на България обезпечава достъп освен до общия пазар на Европейски Съюз, само че и до пазарите на прилежащите райони “, означи президентът и акцентира опцията летище София да се трансформира в логистичен център за авиационен ремонт и поддръжка в Югоизточна Европа.

Според представителите на бизнеса страната ни е водеща във връзка с квалификацията на своите служащи в района на Югоизточна Европа. Те показаха пред българския държавен глава активността на своите компании, както и желанието си за определяне на съдействие с български компании или разширение на своя бизнес в България. Предстои в страната да стартира произвеждане на части и съставни елементи за самолетната промишленост, изразени бяха планове и за софтуерен продан и индустриално партньорство с български компании в областта на защитата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР