На среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество

...
На среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество
Коментари Харесай

България има нужда от стабилно редовно правителство и парламент

На среща с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа президентът Румен Радев е споделил, че България има потребност от устойчиво постоянно държавно управление и работещ парламент с дълготраен небосвод, тъй че да може да се взимат и следват стратегически решения за страната.

В края на август Службата за демократични институции и права на индивида към организацията откри задача за наблюдаване на предварителния парламентарен избор на 2 октомври. 

Държавният глава е подчертал, че с цел да се усили изборната интензивност и да има висока легитимност на вота, партиите и претендентите за народни представители би трябвало да градят предизборната си акция на стратегии и работещи решения за излаз от рецесиите, а не на персонални нападки.

Друг значим въпрос е доверието в машинното гласоподаване като фактор за елиминиране на високия % регистрирани в предишното недействителни гласове, както и за противопоставяне на купения и корпоративен избор.

В този развой е значима ролята освен на институциите, само че и на политическите партии, е показал Радев. Той още веднъж е призовал партиите да не горят мостовете между тях по време на предизборната акция, тъй като след вота ще би трябвало да работят за управническо болшинство и съставяне на държавно управление. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР