На среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко

...
На среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко
Коментари Харесай

Президентът призова за по-активен диалог между България и Украйна

На среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко президентът Румен Радев прикани за по-активен двустранен политически разговор сред двете страни и обновяване на съвещанията на Междуправителствената комисия за икономическо съдействие. По време на срещата на "Дондуков " 2 президентът акцентира, че народите на България и Украйна споделят дълбоки исторически, културни и духовни връзки и институциите в двете страни следва да обединят старания за внасянето на нова динамичност в тяхното развиване и задълбочаване.

И България, и Украйна споделят общ интерес от реализацията на редица планове в стопанската система и инфраструктурата, бе посочено по време на диалога. Възможност за разширение на партньорството дават и принадлежности на Европейския съюз като Дунавската тактика, посредством по-активното присъединяване на Украйна. През последните години нараства ползата на украинските жители за работа и туризъм у нас, като страната ни е посетена от 470 000 украинци през предходната година.

България чака да бъде непокътната административната и функционална целокупност на историческия Болградски регион при провеждането на административно-териториалната промяна в Украйна, акцентира още на срещата Радев. Държавният глава открои огромния интерес на страната ни за всестранно развиване на връзките със сънародниците ни в Украйна за опазване на техния език, национална еднаквост и просвета. Посланик Москаленко увери от своя страна, че целостта на Болградския регион няма да бъде наранена от административната промяна в страната и историческият регион ще бъде съхранен.

Посланикът изрази и благодарност за кардиналната и поредна поддръжка на България за европейската и евроатлантическата вероятност на Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР