На среща с жителите на Дрезден на 29 февруари германският

...
На среща с жителите на Дрезден на 29 февруари германският
Коментари Харесай

Шолц се въздържа да даде ракети Taurus на Украйна с нов абсурден аргумент

На среща с жителите на Дрезден на 29 февруари немският канцлер Олаф Шолц е показал още една причина да не се предават на Украйна крилатите ракети с огромен обхват на деяние Taurus, показва DPA.

Според немския канцлер Олаф Шолц Taurus, ракета с оптимален обхват на полета до 500 километра, е оръжие, което " в случай че се употребява погрешно може да порази избрана цел някъде в Москва ".

" Затова, ще се изразя с цялата дипломатична абстрактност - и други се погрижиха да знаят къде тъкмо свършва всичко ", е показал той.

Германският канцлер е подчертал, че при положение на доставката на ракети Taurus Германия ще би трябвало директно да взе участие в изстрелването на ракетите и " считам, че това е невероятно ".

В началото на седмицата немският канцлер към този момент заяви, че се опълчва на даването на ракети с огромен обхват Taurus на Украйна, акцентирайки измежду аргументите по-специално обстоятелството, че тяхното ориентиране може да допуска наличието на немски войски на украинска територия, добавя Европекстая истина.

Думите на канцлера на Германия, които някои анализатори поясняват като хипотетично самопризнание за наличието на английски и френски войски в Украйна, към този момент бяха отречени от английското министерство на защитата. Те акцентират, че потреблението на ракети с огромен обхват е отговорност извънредно на Въоръжените сили на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР