На спонтанен протест в защита на работните си места и

...
На спонтанен протест в защита на работните си места и
Коментари Харесай

Медиците от МБАЛ-Враца излязоха на протест срещу Янко Кочев

На импровизиран митинг в отбрана на работните си места и срещу назначението на новоизбран шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ Враца излязоха през днешния ден медицински и немедицински личен състав, заяви Българска телеграфна агенция. Хората са недоволни от избрания след конкурс, който беше  за поста.

По думите на доктор Иван Чолашки всички знаят каква е ориста на лечебните заведения, ръководени от него. „ Известно е на обществеността, известно е ориста на лечебните заведения в Оряхово, Ловеч. Всички те са ръководени по един и същи метод, бил е и в болничното заведение в Разлог, само че за малко “, уточни доктор Чолашки.

Той разгласи, че всички отделения са единомислещи, че са подготвени от понеделник да си подадат заявките за овакантяване, в случай че този човек бъде оставен на поста. За задачата са написали и отворено писмо до Министерството на здравеопазването, съпроводено с подписка, в която са се подписали към този момент към 200 работещи в болничното заведение.

„ Ние молим към обществеността да ни поддържа в тези дейности. Имаме единогласие в отделенията за овакантяване “, уточни докторът.

Притеснението на работещите изрече и здравната сестра Елеонора Колева, съгласно която хората се притесняват, че се приготвя банкрут на болничното заведение, с цел да се отвори място за друга частна болница, каквато сега се строи наоколо.

Припомняме, че до избора на Кочев за шеф се стигна, откакто предходния шеф доктор Кети Ценова подаде оставка. Причината беше напускането на лекарите в детско поделение поради ниски заплати и висока натовареност.

Събралите се на днешния митинг оповестиха, че съгласно тях доктор Ценова се е справяла добре и за шест месеца е съумяла да понижи насъбраните задължения с близо 1 млн. лева „ Имаме възприятието, че рокадите се вършат незабавно откакто лечебното заведение се стабилизира. Виждам предумисъл във всичките тези назначения “, показа още Колева.

Всичко това се случва на фона на увеличеното натоварване на болничното заведение. Завеждащият акушеро-гинекологичното поделение доктор Славейкова разгласи, че има заповед на здравното министерство тук да бъдат одобрявани най-тежките случаи на родилки от Видин, Козлодуй, Мездра и Бяла Слатина.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР