На специална церемония Районната лекарска колегия в Пловдив награди най-добрите

...
На специална церемония Районната лекарска колегия в Пловдив награди най-добрите
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите лекари в Пловдив и областта

На специфична гала Районната лекарска гилдия в Пловдив награди най-хубавите медици в града и региона. Трима от тях са номинирани за оценката и на национално равнище. Наградите се присъждат всяка година по случай Деня на българския доктор - 19 октомври.

В навечерието на своя празник лекарите огласиха проблем с неналичието на финансиране на новите технологии, които са въведени в общата хирургия. Това налагало болните сами да си купуват разнообразни скъпи консумативи, което в огромна степен не разрешава да се практикува съвременна хирургия. Неуредиците в клиничните пътеки пък водят закриване на хирургични отделения в по-малките обитаеми места.
Проф. Росен Димов: " Истинските лекари на годината са такива сътрудници, като да речем доктор Станимир Чешмеджиев – завеждащ хирургичното поделение в МБАЛ-Карлово, който остана самичък и единствен хирург в целия град и в цялата област, като доктор Дечо Дечев в болничното заведение в Девин, който остана самичък и единствен хирург в цялата област. "
Заради проявлението на такива проблеми през годините Българска национална телевизия 2 също беше удостоена с плакет.
Д-р Георги Кръстев: " В годините изпълнителната власт брутално изнасилва здравната общественост и посредством ефира на Българска национална телевизия 2 сме пропагандирали и персонално с Ваша помощ ние постигнахме анулация на наредбата на надзорния съвет на Касата. "
От Лекарския съюз подсетиха още, че на 18 юли е импортирано предложение до президента за законодателни промени, и в случай че това не се случи до три месеца, медиците стартират подписка за референдум за здравната система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР