На специален брифинг във Враца окръжният прокурор Владимир Сираков и

...
На специален брифинг във Враца окръжният прокурор Владимир Сираков и
Коментари Харесай

Задържаха 12 дилъри на дрога в област Враца

На специфичен брифинг във Враца окръжният прокурор Владимир Сираков и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши-комисар Цветко Нинов регистрираха резултатите от двудневната спецакция срещу разпространяване на опиати в региона.

„ Има две формирани досъдебни произвеждане, а арестуваните лица са 13. В белослатинското село Соколаре са открити над 3 кг изсъхнал канабис, 12 грама кристали амфетамин и газов револвер, който не е бил регистриран. В криводолското село Главаци служителите на реда разкрили над 12 кг канабис - изсушени растения и пакетирана стока.

И двете досъдебни производства са формирани по член 354, алинея “а “, т. 1 – за разпространяването на опиати “, посочи Сираков и добави, чеса заведени досъдебни производства във всичките 10 общини на Врачанско, в това число и във Врачанския затвор.

Според прокуратурата: " Усилията дават резултат, факт е, че през днешния ден 19-годишенмладеж с предходна условна присъда за владеене на дрога, е бил наказан дейно на 1 година затвор.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Цветко Нинов даде и спомагателни детайлности за профилираната полицейска интервенция. В нея са взели участие 90 чиновници на ОД и жандармерията, тествани са 44 обекта:

„ При тези инспекции са формирани 13 досъдебни производства, от които 3 са бързи. Две от тях, обявени от прокурор Сираков, са под надзора на окръжната прокуратура, а останалите – на районната прокуратура във Враца.



Задържаните са 12 души, търси се притежателят на парцела в село Соколаре и се открива неговата съпричастност. Край учебно заведение в Бяла Слатина е арестуван мъж, който е предлагалдрога.

По информация на полицията, във врачанско наркотрафикът не е проведен. Наркоразпространителите се движат на дребни групи, мигрирайки от една в друга.
По време на акцията са разкрити и други закононарушения. Те са свързани с противозаконния рандеман на дърва, държането на противозаконни оръжия и муниции, както и културно-исторически полезности.


Работата по случаите продължава в съдействието с органите на регионалната дирекция на МВР-Враца, като следва да бъде осъществен разбор на доказателствата с оглед определяне на съпричастните лица и привличането им към наказателна отговорност.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР