На снимката: руският министър на отбраната Сергей ШойгуБританското военно разузнаване

...
На снимката: руският министър на отбраната Сергей ШойгуБританското военно разузнаване
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия забавя темпото в Украйна, защото руските войски се справят зле

На фотографията: съветският министър на защитата Сергей Шойгу
Британското военно разузнаване съобщи на уеб страницата си, че неотдавнашни изказвания на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за хода на войната в Украйна „ съвсем сигурно са умишлена дезинформация “.

В сряда Шойгу сподели на среща в Узбекистан с сътрудниците си от страните от Шанхайската организация за съдействие, че Русия преднамерено е забавила темпото на военната си акция, с цел да се понижат цивилните жертви. В днешната си сводка английското военно разузнаване обаче написа, че офанзивата в действителност е спряла, защото съветските войски се оправят зле, а украинската войска оказва яростна опозиция. Руските въоръжени сили под командването на министъра на защитата неведнъж пропуснаха плануваните оперативни периоди, аргументират се британците и означават, че е „ доста евентуално “ президентът Владимир Путин и Шойгу да са уволнили най-малко шестима генерали поради незадоволително бързото движение на настъплението.

В деня, в който съветският министър на защитата направи изказване, че Русия забавя темпото, с цел да се понижат цивилните жертви, въоръжените сили на страната поразиха с балистична ракета с дребен обхват „ Искандер “ (б. ред.: СС-26 по класификацията на НАТО) трен на гарата в град Чаплино, като се оповестява за минимум две убити деца.

Това акцентира непоколебимостта да Русия да не се преценява с косвените жертви, които предизвиква, когато реши, че ракетни удари или артилерийски обстрел ще ѝ донесат военно преимущество, разяснява английското военно разузнаване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР