На снимката: Премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Снимка: БТАНидерландия ще

...
На снимката: Премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Снимка: БТАНидерландия ще
Коментари Харесай

Нидерландия блокира България за Шенген, пуска Румъния и Хърватия

На фотографията: Премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Снимка: Българска телеграфна агенция
Нидерландия ще се съгласи идната седмица Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Правителството на скандинавската страна реши на съвещание през днешния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра е декларирал, че към момента е „ прекомерно рано “ да се реализира единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност, показва Българска телеграфна агенция, цитирайки Нидерландската радиопредавателна корпорация.

На 8 декември ще се организира среща на министрите на вътрешните работи и правораздаването на Европейски Съюз и разширението на Шенгенското пространство с трите страни е включено в дневния ред. Повечето членки на Евросъюза към този момент са взели решението си по-рано. На срещата министрите би трябвало да реализират единомислещо единодушие за приемането на нови страни.

„ Дори в случай че Нидерландия е единствената, която гласоподава срещу, България няма да получи позволение “, разяснява Нидерландската радиопредавателна корпорация.

На конференция през днешния ден нидерландският министър председател Марк Рюте е декларирал, че решението да бъде блокирана България не е политическо, а се основава на обстоятелства. Той е подчертал, че Нидерландия не била единствената страна, която имала подозрения по въпроса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР