На снимката: Олаф Шолц и Еманюел МакронОчаква се френският президент

...
На снимката: Олаф Шолц и Еманюел МакронОчаква се френският президент
Коментари Харесай

На фона на разминавания по ключови въпроси, Макрон и Шолц ще се срещнат днес

На фотографията: Олаф Шолц и Еманюел Макрон
Очаква се френският президент Еманюел Макрон да се срещне през днешния ден с немския канцлер Олаф Шолц в Париж на фона на разминавания в мненията на водачите на двете прилежащи страни, които са основни съдружници в областта на стратегическите, отбранителните и икономическите политики на Европейски Съюз, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Макрон и Шолц ще се срещнат на работен обяд в Елисейския замък, по време на който те ще обсъдят обстановката в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. Първоначално за през днешния ден беше планувано и взаимно съвещание на френското и немското държавно управление, само че то беше отсрочено за януари. Правителствата в Париж и Берлин споделиха, че би трябвало да свършат още работа, с цел да реализиран консенсус по някои двустранни въпроси.

Разминавания в мненията сред Франиця и Германия не са нещо извънредно, отбелязва АП.

Двете страни са най-големите стопански системи в Европейски Съюз и са привикнали да имат разминавания в позициите по тематики в областта на защитата, енергетиката и други. Френско-германските взаимни държавни съвещания нормално се организират най-малко един път годишно, с цел да бъдат координирани политиките на двете страни. Последното съвещание се организира през май 2021 година посредством видеоконферентна връзка поради пандемията от COVID-19.

Берлин и Париж имат дълга история на двустранни разногласия на европейско равнище, които съпътстват другарството и съдействието сред двете страни. Франция и Германия постоянно са наричани „ моторът “ на Европейски Съюз. Те Винаги са успявали да реализират компромис, даже в сложни условия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР