На снимката: Надежда ЙордановаВашите изменения превръщат машините в едни принтери.

...
На снимката: Надежда ЙордановаВашите изменения превръщат машините в едни принтери.
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Всъщност вече няма да има машинен вот – ще гласуваме с два вида хартия

На фотографията: Надежда Йорданова
„ Вашите промени трансформират машините в едни принтери. Вече няма да имаме гласоподаване с машина, няма да има избор. Всъщност ще се гласоподава с два типа хартии “.

Това сподели някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от „ Демократична България “ Надежда Йорданова от трибуната на Народното събрание. Депутатите през днешния ден разискват на първо четене да бъде ли преодоляно ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс.

Промените плануват да има алтернатива за гласоподаване с хартиена бюлетина във всяка секция, а разписките от машините да се броят на ръка.

„ Демократична България “ предложихме преброителни центрове, тъй като почитаме, че може би за някои хора е значимо да гласоподават на хартия. Същевременно обаче би трябвало да се основат гаранции против изборните операции. Всички показаха кардинална поддръжка за това. Ние организирахме публично разискване – за разлика от всички други оферти сред първо и второ четене. Вие даже отказахте да го обсъдите всъщност. С лека ръка отхвърлихте преброителните центрове, макар че обществено бяхте декларирали друго “, уточни още Йорданова.

„ Връщаме силата на гумичката и молива “, сподели още тя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР