На снимката: Карлос АлкарасИспанецът Карлос Алкарас се оттегли от Откритото

...
На снимката: Карлос АлкарасИспанецът Карлос Алкарас се оттегли от Откритото
Коментари Харесай

Алкарас се оттегли от Australian Open

На фотографията: Карлос Алкарас
Испанецът Карлос Алкарас се отдръпна от Откритото състезание на Австралия, откакто получи мускулна травма на крайници по време на подготовка, заяви персонално той.

19-годишният номер 1 в международната класация по тенис за мъже завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати през септември предходната година. Той беше апетитен за любимец за купата в Мелбърн Парк и един от играчите, способни да провокират деветкратния първенец Новак Джокович.

Алкарас разгласи, че няма да бъде във форма, с цел да взе участие в шампионата поради проблем с подколенно сухожилие, което го оставя отвън корта за първата конкуренция от Големия шлем за сезона.

„ Когато бях в най-хубавата си предсезонна подготовка, получих травма по време на подготовка “, написа испанецът в Инстаграм.

„ Този път става дума за контузия на мускул на десния крайник. Работих толкоз интензивно, с цел да стигна до най-хубавото си равнище за Австралия, само че за жалост няма да мога да играя на Откритото състезание на Австралия. Трудно е, само че би трябвало да съм оптимист, да се възстановя и да виждам напред. Ще се забележим през 2024 година в Мелбърн “, добави той.

Алкарас завоюва 7.6 милиона $ и взе пет трофеи на сингъл през предишния сезон, в това число първа от Големия шлем в кариерата си в Ню Йорк, завършвайки годината с връх от 57-13 и първо място в международната класация на АТП.

Сънародникът на Алкарас Рафаел Надал е защитаващият купата си в Мелбърн, до момента в който Новак Джокович се завръща тази година, откакто беше депортиран от Австралия преди 12 месеца на фона на голям скандал с неналичието му на ваксина против ковид.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР