На снимката: Карл Нехамер, канцлер на АвстрияДнес българският лидер Румен

...
На снимката: Карл Нехамер, канцлер на АвстрияДнес българският лидер Румен
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия: На България ѝ трябва не Шенген, а ограда

На фотографията: Карл Нехамер, канцлер на Австрия
Днес българският водач Румен Радев прикани страните в Европейски Съюз да включат страната ни в фамилията на Шенген, съобщи „ Politico “. Австрийският канцлер Карл Нехамер обаче реагира незабавно, като няколко минути по-късно уточни, че на страната ѝ не ѝ би трябвало участие в Шенген, а ограда, написа изданието.

„ Ние сме мощно ангажирани с защитата на нашата граница “, показал Радев, обяснявайки че „ трима български гранични служители на реда са починали при защитата на външната граница на Европейски Съюз “.

„ На България ѝ би трябвало ограда “, канцлерът на Австрия опонирал българския президент.  По думите на Нехамер оградата по границата може да бъде издигната и със средства от Европейския съюз.

В Брюксел сега се организира последната среща на върха на водачите на Европейски Съюз за 2022 година, като в нея вземат участие както Радев, по този начин и Нехамер.

„ Българският президент ще ви каже, че те имат огромни проблеми “, добави Нехамер. „ Самият български президент декларира, че е належащо да се укрепи оградата против Турция “.

И двамата подчертаха нуждата от постоянна връзка, само че Радев въпреки всичко имаше по-широко обръщение към сътрудниците си: „ Не ни оставяйте сами “, написа „ Politico “.

Австрия беше една от страните, които блокираха участието на България в Шенген, при гласоподаване на 8 декември т.г.

Другата страна беше Нидерландия. министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте изрази и изискванията на страната си за допускане на България в Шенген.

„ Имаме потребност от две неща. Първо, цялостен надзор на границата и доказателствата за него. Второ, довеждане докрай на механизма за съдействие и инспекция, уповавам се до лятото, само че аз съм оптимист “, уточни той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР