На снимката: Георги ГаневЗа последните четири тримесечия – включително и

...
На снимката: Георги ГаневЗа последните четири тримесечия – включително и
Коментари Харесай

Георги Ганев: През 2022 г. БВП на България ще е около 164 млрд. лева, през 2023 г. ще стигне 180 млрд. лева

На фотографията: Георги Ганев„ За последните четири тримесечия – в това число и последното на 2021 година, брутният вътрешен артикул е 158 милиарда лв.. Последните тримесечия Брутният вътрешен продукт нараства с 5-7 милиарда на тримесечие, по отношение на съответното тримесечие на миналата година. Това значи, че и за четвъртото тримесечие от тази година, имаме Брутният вътрешен продукт, по-голям от Брутният вътрешен продукт в последното тримесечие на 2021 година с 5-6 милиарда лв.. Това значи, че за 2022 година може да чакаме брутният вътрешен артикул да е към 164 милиарда лв. “.
Това сподели в изявление за ДЕБАТИ финансистът Георги Ганев.
„ Обикновено българската страна събира 38-40% от Брутният вътрешен продукт като доходи. Приходите евентуално ще бъдат по-високи, в сравнение с се е очаквало “, сподели още той.
По думите му през 2023 година брутният вътрешен артикул на страната може да стигне 180 милиарда лв.:
„ През 2023 година даже при намален напредък –  което е изцяло разумно да се чака, с оглед рестриктивната парична политика в развития свят; даже при влизане в криза на редица стопански системи – и оттук, и отвъд Атлантическия океан; даже при закъснение на инфлацията – т.е. при по-малък действителен напредък, по-ниска инфлация от тази година, даже тогава при едни 8-10% номинално нарастване на Брутният вътрешен продукт по отношение на тазгодишния – а то евентуално ще е към 20%, Брутният вътрешен продукт отново ще е над 180 милиарда лв. “.„ За мен би било реалистично приходите да се възнамеряват върху тези цифри. Ако условно страната вземе 40% от 180 милиарда лв., тя може да разчита на над 70 милиарда лв. доходи “, сподели още Георги Ганев.
Какви са финансовите вероятности пред България и допустимо ли е развиване, макар продължаващата политическа рецесия – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР