На снимката: Ана БърнабичПредседателят на сръбската Скупщина Владимир Орлич свика

...
На снимката: Ана БърнабичПредседателят на сръбската Скупщина Владимир Орлич свика
Коментари Харесай

До 1 ноември Сърбия ще има ново правителство

На фотографията: Ана Бърнабич
Председателят на сръбската Скупщина Владимир Орлич свика за през днешния ден съвещание на Народното събрание, като единствената точка в дневния ред е Законът за министерствата, оповестяват белградските издания. Заседанието ще стартира в 12 часа.

На съвещанието ще бъде разискван Законопроект за изменение и допълнение на Закона за министерствата, импортиран от 148 народни представители. Предложените промени плануват сръбското държавно управление да има 25 министерства или с четири повече от досегашните, означават белградските издания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новото е, че спортът ще има собствен обособен сектор, т.е. младежите към този момент няма да са част от това министерство. Министерството на младежта ще се включи в туризма, тъй че ще има Министерство на туризма и младежта, отбелязва вестник „ Политика “. За първи път също по този начин в държавното управление ще има, както се планува, Министерство на обществените вложения. Министерството на културата също ще бъде обособено, а се образува и ново Министерство на информацията и телекомуникациите.

Ако депутатите одобряват предлагането, държавното управление за първи път ще има и Министерство на вътрешната и външната търговия, а настоящето Министерство на образованието, науката и софтуерното развиване ще бъде разграничено на Министерство на образованието и Министерството на науката, софтуерното развиване и нововъведенията, означават сръбските вестници.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи през вчерашния ден, че новото държавно управление ще бъде образувано до 1 ноември. „ За следващ път ще кажа единствено, че това би трябвало да бъде държавно управление, което самоуверено да се бори за самостоятелност на Сърбия и отбрана на нашите национални ползи “, акцентира Бърнабич, представена от Танюг.

Енергийната непоклатимост ще бъде приоритет на новото държавно управление, което – по думите на премиера Ана Бърнабич – „ ще бъде държавно управление за времена на рецесия “.

Относно състава на държавното управление Бърнабич сподели, че ще има изненади.

„ Мога да потвърдя, че ще има изненади, както в структурата на държавното управление, по този начин и в кадровите решения “, уточни сръбският министър председател и отхвърли да заяви детайлности.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР