На символичната първа копка на обекта ще присъстват премиерът акад.

...
На символичната първа копка на обекта ще присъстват премиерът акад.
Коментари Харесай

На 3 декември започва изграждането на АМ „Русе - Велико Търново“

На символичната първа копка на обекта ще участват министър председателят акад. Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, зам.-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, регионални шефове, народни представители, кметове

Изграждането на автомагистрала „ Русе - Велико Търново “ стартира на 3 декември 2023 година На символичната първа копка на обекта от страна на държавното управление ще участват министър-председателят учен Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков. На събитието ще участват още зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Десислава Паунова, регионалните шефове на Русе и Велико Търново – Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от района, представители на строителя и надзора.

Проектното трасе на автомагистралата е с обща дължина 132,84 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Изграждането ѝ ще стартира в 7,9-километрова права /от км 61+140 до км 69+040/, която е в землището на община Ценово, област Русе. За нея има подготвен механически план, приключени отчуждения и издадено позволение за градеж. За останалата част от автомагистралата не престава правенето на техническите планове и теренното застраховане на трасето.

Изпълнител на проектирането и строително-монтажните работи /инженеринг/ на сектор 2 Обхода на Бяла, с дължина 35,4 км, на който ще бъде направена първата копка, е ДЗЗД „ Автомагистрала РУСЕ ТЪРНОВО “. Стойността на контракта е 660 425 563,84 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на ДЗЗД „ ЛИДЕР КОНСУЛТ “. Стойността на контракта е 10 823 936,25 лева без Данък добавена стойност.

Проектът за построяването на лот 1 и 2 от Автомагистрала „ Русе – Велико Търново “ – от Русе до Бяла /от 0+400 до км 40+640/ и за Обхода на Бяла /от км 40+640 до км 76+040/, е включен в стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027.

Автомагистралата „ Русе - Велико Търново “ ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход „ Шипка “ и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg