На седмия етаж в луксозната сграда „Вселена” в столицата, където

...
На седмия етаж в луксозната сграда „Вселена” в столицата, където
Коментари Харесай

Врата до врата с Цачева: Цените на жилищата на нейния етаж са над 2000 евро на квадрат

На седмия етаж в първокласната постройка „ Вселена” в столицата, където си е купила жилище правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, жилищата са се предложили на цена от над 2000 евро на квадрат.

Цените са „ на зелено”, без Данък добавена стойност, към месец септември 2016 година, когато постройката още не е издигната. Това излиза наяве от оферта на строителната компания „ Артекс” към техен евентуален клиент за останалите три жилището на етажа на Цачева, с която bTV разполага.
Колко костват прилежащите на Цачева жилища в кв. „ Изток ”? Апартаментите на 7-мия етаж с Данък добавена стойност костват сред 2160 и 2280 евро на квадратен метър
В постройката като цяло цените варират от 1300 евро на квадрат без Данък добавена стойност за жилища на първия етаж и стигат до 2000 евро без Данък добавена стойност. На последния етаж жилищата са най-скъпи – крайна цена е 2400 евро на квадрат.

Снимка: btvnovinite.bg

Няколко месеца преди Цецка Цачева да забележи изкопа на първокласния градеж на ул. „ Юрий Гагарин” наша зрителка, поискала анонимност, към този момент е направила питане за цените, тъй като си търсила апартамент в региона. През септември 2016 година компания „ Артекс” ѝ предлага жилища в постройката „ Вселена”. Офертата е изпратена от отдел „ Продажби” на компанията.
„ Апартамент гейт ”: В един ден Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки (ОБЗОР) Цачева разгласи, че не е принуждавана да подава оставка, тази на Колева е поискана от премиера Борисов
„ Даже не знам дали бяха създали изкопа, или бяха го оградили и занапред започваха”, сподели нашата зрителка. Тя акцентира, че изрично става дума за цени „ на зелено”.

Снимка: btvnovinite.bg

Фирмата предлага три жилището на етажа на министъра в оставка Цецка Цачева. „ На седмия етаж цените бяха непостижими за нас. Варираха сред 1800 и 1900 на квадрат без Данък добавена стойност. Гаражите бяха към 450 евро на квадрат, или към 20 000 евро за гараж без ДДС”, изясни дамата.

В последна сметка фамилията не можело да си разреши апартамент във „ Вселена”.

„ В момента в който стана абсурдът, ми стана дори смешно, тъй като знаех какви са действителните цени освен на тази компания, само че и на други компании, които строят в региона. Цените са над 2000 евро с ДДС”, уточни зрителката на bTV. Тя е безапелационна, че в случай че и на нея ѝ бяха дали оферта от 700 евро на квадрат, най-вероятно в този момент щяха да са съседи с Цачева. „ В последна сметка аз дадох повече пари за остаряло строителство – апартамент от 90 квадрата, и ще погасявам заема 30 години”, добави тя.
И Цецка Цачева се оказа с апартамент, платен от " Артекс Инженеринг " От Антикорупционния фонд пресмятат, че цената, на която тя е закупила жилището, е в пъти по-ниска от пазарната
В офертата от 2016 година апартаментът на Цачева не се е предложил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР