На САЩ няма да им се получи да говорят с

...
На САЩ няма да им се получи да говорят с
Коментари Харесай

Кремъл: Няма да позволим САЩ да говорят с Русия от позиция на силата

На Съединени американски щати няма да им се получи да приказват с Русия от позиция на силата, съобщи прессекретарят на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков.

" Това е невероятно. Американците в този момент повтарят като мантра: " Ще приказваме с всеки от позиция на силата ". Нито Путин, нито който и да е различен от управлението на Русия ще разреши на американците, нито на който и да е било да приказва по този начин с нас. Това е изключено ", акцентира Песков в изявление за " Аргументи и обстоятелства ", разяснявайки опцията за раздор в дипломатическите отношения с Вашингтон.

Той обаче отбелязва, че в Москва считат за значимо да поддържат разговора със Съединени американски щати, без значение от различията. Песков дава за образец реакцията на Путин на скорошното изявление на американския президент Джо Байдън, който съобщи, че Путин ще дава отговор за намесата в изборите в Съединени американски щати и индиректно го назова палач.

Руският президент в отговор му пожела здраве и означи, че " да озеняваш другите хора е все едно да гледаш в огледало ", припомня Песков и добавя, че Путин е предложил на Байдън полемика в директен ефир, само че отговор не е последвал.

" Същнестта на неговата (на Путин) реакция се свежда до самодейност за диалог, която остана без отговор. Сега основното е да не се оставят връзките да се плъзнат още по-надолу. Те и така бяха доста увредедени, би трябвало някак да ги реанимираме. Затова би трябвало да стартираме да приказваме ", споделя Песков.

Той прибавя, че отчитайки " актуалното невиждано изостряне на двустранните връзки " би било забавно да се разбере защо и по какъв начин приказват президентите. " Но тук е невероятно да знаем това за другата страна. Тангото се танцува от двама ", споделя секретарят на Путин.

Той посочва какво би трябвало да се разисква със Съединени американски щати.

" За нас би представлявало максимален интерес да приказваме с американците по тематиките, които са ни преференциални. Това са стратегическата непоклатимост, контрола над въоръжението, регулирането на районните спорове. Онези спорове, при които ролята на Съединени американски щати може да има приложно значение. Във всеки случай с американците би трябвало да се беседва - например по взаимния повсеместен проект за дейности по отношение на Иран (т.нар. иранска сделка). С тях е належащо да се приказва по доста други проблематични обстановки в света ", посочва Песков. 

Той разказва и с кои политици Путин е открил връзки на доверие.

" От настоящите политици вероятно с нито един не е имал тесни формати на другарство. Макар че, абсолютно, има водачи, с които Путин е прекарал много, доста часове. Да вземем Си Цзинпин (председателя на Китай), да вземем Нарендра Моди (премиера на Индия), да вземем Александър Лукашенко (президента на Беларус) и така нататък Има доста, с които са открити задоволително доверителни връзки ", описа Песков.

А що се отнася до това кое е обичаното занимание на Путин, той прибавя: " Това е четенето. Основно това е историческа литература, записки ".

Песков добавя, че президентът се абонира и за вестници. " Те идват при него и в Кремъл, и в Ново Огарьово (там е резиденцията на Путин). Те са постоянно в самолета, когато той лети някъде. Затова много постоянно ги преглежда. Освен това той получава и обзор на пресата ", споделя секретарят на президента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР