На събитието ще присъстват лично режисьорът и сценарист Веселин Диманов,

...
На събитието ще присъстват лично режисьорът и сценарист Веселин Диманов,
Коментари Харесай

Филмът за Кристиан Таков Моралът е доброто ще има премиерна прожекция в Бургас през януари

На събитието ще участват персонално режисьорът и сценарист Веселин Диманов, както и създателят на монтажа Димитър Стафидов, който е родом от Бургас

Документалният филм за живота и активността на юриста и академични учител доцент Кристиан Таков (1965-2017) " Моралът е положителното " ще бъде показан за първи път в Бургас на 12 януари в Културен дом НХК. На събитието ще участват персонално режисьорът и сценарист Веселин Диманов, както и създателят на монтажа Димитър Стафидов, който е родом от Бургас, оповестиха за Българска телеграфна агенция от екипа на лентата. 

Режисьор и сценарист на 82-минутния филм е Веселин Диманов, оператор е Калоян Игнатов, монтажът е дело на Димитър Стафидов, а музиката - на Георги Черкин. 

" Моралът е положителното " наблюдава живота на доцент Кристиан Таков от детската стая, през ученическия чин и студентската пейка, до преподавателската катедра и социална естрада, като ги слага в подтекста на историческите събития от последните десетилетия в България.

" Филмът включва голям брой усърдно издирени и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и поредност изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков. Събрани дружно, те построяват поредно облика на известния правист, интелектуалец и държавник и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, правдивост, морал и добрина се потвърждават всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан ", гласи част от представянето на кино лентата, описван още като " филм-послание за един невероятен човек, пристигнал в нашия свят с задача ".

В началото на октомври пред Културен център " Морско казино " в Бургас бе открита галерия със същото заглавие. В нея до края на ноември минувачите в бургаската Морска градина имаха опция да видят 24 фотографии, подбрани всред повече от 20 хиляди фотоси, направени от Кристиан Таков в разнообразни интервали от живота му и съпроводени от негови сентенции, отдадени на правото, справедливостта и културата.

Кристиан Таков е роден в София. През 1984 година приключва със златен орден за отличие Немската езикова гимназия в столицата. След това приключва " Право " в Софийския университет. От 1992 година е бил помощник по гражданско, фамилно и комерсиално право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1993 – 1994 година е хоноруван учител по фамилно и облигационно право в Юридическия факултет на Университета за национално и международно стопанство в Монтана и от 1993 година до 1997 година – в Нов български университет. През 2009 година става доцент в Юридическия факултет на Софийския университет. От 2012 година до 2017 година е бил консултант на президента Росен Плевнелиев по правни въпроси. От 1994 година е бил съдия в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 година става и негов ръководител. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002) и на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен надзор.

Билети за прожекцията на 12 януари се оферират онлайн и в комерсиалната мрежа на " Ивентим ". 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР