На Рождество Христово демократичната общност в България неочаквано се раздели

...
На Рождество Христово демократичната общност в България неочаквано се раздели
Коментари Харесай

Протестът на Цветан Томчев е жив: Волгин вън от БНР

На Рождество Христово демократичната общественост в България ненадейно се раздели с фотожурналиста и бунтовник Цветан Томчев. Издъхна в съня си, само че пет дни по-късно към този момент е реалност, че митингите и идеите, на които се бе посветил, остават живи.

Днес в 11 часа пред БНР се събраха близо 40 негови другари и почитатели, които не престават делото му – съветският пропагандист Петър Волгин да бъде уволнен от държавното радио.

Протестът на Цецо стартира на 4 февруари тази година, предизвикан от скандална обява във фейсбук на Валгин, че би трябвало да има нов Народен съд. 11 месеца всяка събота Цецо, с правилни поддръжници апелираше към управленията на БНР и Съвет за електронни медии за уволнението на пропагандиста, маскиран като публицист.

Днес жители още веднъж издигнаха настояванията на Томчев: „ Вън Русия от България “, „ Вън Волгин от БНР “.Оратори на митинга акцентираха, че идеите на Цветан Томчев ще бъдат продължени.

Освен изгонването на Волгин от държавната медия, през последните месеци фотожурналистът Томчев се бе посветил на откриване на всеобщите гробове на избитите от комунистите без съд и присъда българи.

Следващата събота, 6 януари още веднъж ще има митинг пред БНР, макар че управлението на медията най-цинично отхвърля да чуе гласа на жителите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР